Musicalgroep Utrecht zal 15 en 16 februari een eigen bewerking van de broadwayhit Urinetown naar Utrecht brengen. Musicalsites kreeg de kans om alvast een kijkje te nemen bij de repetities. Van gezellig kletsen aan de bar gaat er een knop om zodra regisseur Hubert ter Meulen de repetitie start. Hier is een gepassioneerde groep mensen hard aan het werk om als een team een kwalitatief sterke voorstelling neer te zetten.

Uniek is dat Musicalgroep Utrecht met een dubbele cast speelt. Hubert vertelt dat ze optimaal gebruik willen maken van alle talenten binnen de groep. Op deze manier heeft iedereen de kans in twee voorstellingen een grotere rol te spelen en de andere twee voorstellingen in het ensemble mee te spelen. Iedereen leert de voorstelling zo vanuit verschillende perspectieven kennen en het is interessant en inspirerend om te zien hoe iemand anders dezelfde rol invult. De acteurs die de rol delen zijn dan ook vrij hier een eigen invulling aan te geven en bijvoorbeeld vanuit een ander achtergrond verhaal te werken. Dit levert twee verschillende voorstellingen op wat extra uitnodigt om het stuk meerdere keren te komen beleven.

Urinetown is een voorstelling over hebzucht, liefde, corruptie en revolutie. De show zit vol satirische humor en knipogen naar beroemde musicals als Les Misérables en West Side Story. Een sociale satire, die kritiek levert op de politiek en de maatschappelijke verhoudingen. Die vragen stelt bij de macht van grote bedrijven en bij de scheiding tussen arm en rijk. En die, in het licht van de huidige discussie over de aanpak van het klimaatprobleem, verrassend actueel is.

Urinetown is grappig, satirisch en gaat in de kern over alledaagse kwesties die ons allemaal raken. In een show met een knipoog naar cabaret, kleinkunst en musicalclichés en die er niet voor terugdeinst ook het musicalgenre op de hak te nemen.

Verhaal Urinetown door Musicalgroep Utrecht

Urinetown vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje, waar water schaars is en privé-toiletten verboden zijn. Wie wordt betrapt op wildplassen, wordt verbannen en keert niet meer terug. Het bedrijf dat de openbare toiletten uitbaat, draait prima door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Bobbie Goud heeft er genoeg van en spoort het volk aan tot opstand. Maar de situatie wordt ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot, de dochter van de toilettenbeheerder.

Urinetown voor doven en slechthorenden

Musicalgroep Utrecht wil de voorstelling ook goed toegankelijk maken voor doven en slechthorenden. In samenwerking met ‘Theater met Tolk’ worden de voorstellingen op zondag 16 februari door twee ervaren Nederlandse gebarentolken getolkt. Om de ervaring compleet te maken wil Musicalgroep Utrecht  aanpassingen maken in het geluid en de opvoering door de spelers en tevens geursensaties toevoegen. Uiteraard is er een ringleiding beschikbaar in het theater.

Om dit alles mogelijk te maken en ook doven en slechthorenden met een kleine beurs de mogelijkheid te geven deze voorstelling te bezoeken is er een crowdfunding gestart. Iedere bijdrage is welkom! Meer informatie en de mogelijkheid om te doneren staat op: https://www.voordekunst.nl/projecten/9463-musicalvoorstelling-met-gebarentolken-1

Musicalgroep Utrecht 

Musicalgroep Utrecht brengt sinds 2008 muziektheater in de vorm van nieuwe producties of eigenzinnige bewerkingen van bestaande theaterstukken. In juni 2018 stond de musicalgroep zes keer in Theater Kikker met de Amerikaanse hitmusical Thoroughly Modern Millie. En in het verleden bracht de groep shows als Medusa, Dido en Aeneas en Into the Woods. Een bevlogen groep amateurs die onder professionele begeleiding het beste uit zichzelf weet te halen!

Speeldata:

15 en 16 februari: 14.00 en 20.00 uur

Locatie: Theater Kikker, Utrecht

Meer informatie en tickets: www.musicalgroeputrecht.nl

Lees ook:
Musicalgroep Utrecht met eigen bewerking Urinetown

Verslag en foto’s: Lisa Jansen

er zijn geen afbeeldingen gevonden