Met nog een maand te gaan voordat de eerste try-outs plaatsvinden, is de cast van Disney’s The Lion King volop aan het repeteren in Studio’s Aalsmeer. Vandaag was de perspresentatie waar wij een kijkje namen. 

Bij binnenkomst van de repetitieruimte voel je meteen de energie van de cast die klaar staan om de aanwezige pers een impressie te geven van deze grote productie. Nadat Albert Verlinde de cast had geintroduceerd, werden er scenes gespeeld uit deze beestachtige productie die zal gaan spelen in het Circustheater in Scheveningen. 

“Gezien de omvang van de productie wordt op deze ruime locatie al drie weken, zes dagen in de week, hard gewerkt door de gehele cast en crew. Naast de repetities voor de show werkt men ook aan alle handgemaakte kostuums en worden de maskers helemaal op maat gemaakt en afgestemd op elke rol. Als je hier binnen loopt, voel je dat hier iets bijzonders gebeurt. De internationale cast en het team zijn binnen drie weken al dicht naar elkaar gegroeid en er is een nieuwe Lion King familie ontstaan.”, aldus producent Albert Verlinde. Tijdens deze perspresentatie werden al veel kostuums die gedragen zullen worden in deze grote productie getoond. Helaas waren de pakken van Timon en Pumba en het masker van Scar nog niet te bewonderen. Jorrit Ruijs vertelde dat zijn kostuum nog niet klaar is maar dat alle passingen al wel waren gedaan. 

The Lion King repetities Fotograaf Merel van Dooren 15

Over een aantal weken zal deze locatie omgeruild worden voor het Circustheater. Tot die tijd wordt er nog hard gerepeteerd in Aalsmeer om het publiek te laten genieten van dit mooie musical, The Lion King, met onder anderen Gugwana Dlamini, Naidjim Severina, Gaia Aikman, Jorrit Ruijs en David Goncalves. The Lion King gaat op 30 oktober in première in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Meer informatie: www.thelionking.nl

The Lion King repetities Fotograaf Merel van Dooren 10

Verhaal:
Afrika ontwaakt. Alles in deze eindeloze Savanne komt luidruchtig tot leven. Tegen een vuurrode ochtendzon verzamelen zich alle dieren uit de wildernis. Een nieuwe dag. Een nieuw leven. Welkom in het rijk van The Lion King! Diep in dit kloppende hart van Afrika ligt het grillige pad naar volwassenheid. Voor een pasgeboren leeuwenwelp is de ‘circle of life’ zojuist begonnen. Zet alle zintuigen op scherp en beleef een theaterervaring die je voor altijd bij zal blijven!

The Lion King repetities Fotograaf Merel van Dooren 9

Op een stralende dag komt Simba ter wereld. Vol trots tonen zijn ouders de leeuwenwelp als troonopvolger van koning Mufasa aan het uitgestrekte dierenrijk. Maar aan de ongestoorde jeugd van Simba komt wreed een eind als zijn oom Scar door dodelijk verraad de macht grijpt. Simba vlucht de donkere jungle in en begint aan een lange reis vol gevaren. Door een groeiend zelfvertrouwen, nieuwe vrienden en een ontluikende liefde, gloort er volwassenheid aan de horizon. Simba besluit om de cirkel te sluiten door op te eisen waar hij recht op heeft: zíjn troon!

Voor de fotoreportage klikt u hier

Verslag en video: Rob de Haan
Foto’s: Merel van Dooren

Lees ook:

Gehele cast Lion King bekend
Disney’s The Lion King in Zuid-Afrika

Blijf op de hoogte van al het musicalnieuws en volg ons!!

Volg ons op Twitter en klik hier.

 Like ons op facebook en klik hier.

 Volg ons op Instagram en klik hier.

 Klik hier om onze videos te bekijken.