De cast van HELLO, DOLLY!, met onder anderen Simone Kleinsma, Paul de Leeuw, Jörgen Raymann, Freek Bartels en Marjolijn Touw, is vandaag gestart met repeteren. HELLO, DOLLY! is vanaf 21 februari te zien in de grootste Nederlandse theaters. De première vindt op 8 maart plaats in het Luxor Theater in Rotterdam.

Creatives

De regie van de geheel nieuwe Nederlandse productie is in handen van de internationaal succesvolle Amerikaanse regisseur Glenn Casale (o.a. Beauty and the Beast). De vertaling van het script wordt gemaakt door Jan Rot (o.a. Jersey Boys) en de choreografie wordt verzorgd door Daan Wijnands, winnaar van de meeste Musical Awards (vijf) voor een Nederlandse theatermaker ooit.
 
 

HELLO, DOLLY! de making of

In verschillende video’s laten wij het creatieve proces van HELLO, DOLLY! zien, de eerste twee afleveringen zijn online te bekijken.
 
In de allereerste aflevering neemt Simone Kleinsma u mee naar Wenen waar we kostuumontwerper Yan Tax ontmoeten en kijken we mee met de kostuumfittings in Nederland. In de tweede aflevering gaan we met Freek Bartels dieper in op de zang en het decor.

Foto’s Anne van Zantwijk

Lees ook:
Hello Dolly eerste theaterproductie van MediaLane…