In Amsterdam zijn vandaag de repetities gestart voor de compleet nieuwe thrillermusical Schuld, gebaseerd op de bestseller van Mel Wallis de Vries. Na Vals en Shock is Schuld de derde bestseller van Mel Wallis de Vries die in de theaters te zien is, de voorstelling speelt van oktober 2018 tot en met februari 2019 door heel Nederland.

Mel Wallis de Vries heeft vorig jaar voor Schuld de Prijs van de Jonge Jury ontvangen, in totaal heeft ze deze prijs zes keer gewonnen. Met Schuld in het theater en de geplande bioscoopfilm rond haar boek Vals is Mel met recht de meest succesvolle jeugdschrijver van dit moment.

De cast van de thrillermusical Schuld bestaat uit Wieneke Remmers (Op zoek naar Evita, The Sound of Music, Hij gelooft in mij), Ridder van Kooten (Nieuwe Tijden, Spangas, Disney’s Jonge Garde, Just Like Me!, Tina de musical), Anne de Blok, Jamie Kampinga en Sjors Arts. De voorstelling wordt geschreven en geregisseerd door Daniël Cohen (Rent, Spring Awakening), met muziek van Fons Merkies (Boy 7, Vals, Shock).

De thrillermusical gaat over een school waar drie jongeren kort na elkaar zelfmoord plegen. Er lijkt geen enkele overeenkomst tussen de drie te zijn: ze zitten niet in dezelfde klas en ze kennen elkaar amper. Maar dan krijgt Tess een briefje dat alles verandert: ‘Jij bent de volgende!’

Praktische informatie

Schuld is na de voorstellingen Vals en Shock, de derde bestseller van Mel Wallis de Vries die wordt bewerkt voor het theater. Op 14 oktober gaat Schuld in première en is daarna door heel Nederland te zien tot en met 27 februari 2018. Voor meer informatie en tickets kijk op www.schuldthrillermusical.nl.