Op 23 september ging Renée van Wegberg zingt List, Shaffy & Piaf in première. Het doek van het Amstelveense stadstheater ging open en Renée zong haar eerste noten met haar rug naar het publiek. Net toen men dacht: wat klinkt dit al goed, draaide ze zich om en heeft ze het hart van haar publiek gestolen, van het begin tot het einde. Ze heeft opnieuw bewezen alles te kunnen zingen met een ogenschijnlijk groot gemak. Van de diepe klanken die kenmerkend waren voor Liesbeth List, tot de grote hoge uithalen. Van de kleinste intiemste liedjes tot de alombekende meezingers. Alles kwam voorbij en menigeen waande zich dan ook in nostalgie. 
 

 
Op het podium was een verhoging geplaatst waarop de drummer (André van Damme), de gitarist (Berry Janssen) en de de cellist (Job Geurts) hun positie hadden gedurende een groot deel van de avond. Naast dit podium was een prachtige vleugel neergezet, waar muzikaal leider, Billy Maluw, achter had plaatsgenomen.

Muzikale begeleiding

Maar als het publiek dacht dat deze mensen vervolgens de hele avond op hun stoel zouden zitten om hun instrument te bespelen, dan had men het mis. Toetsenist en musicaal leider van de groep Billy zong zo nu en dan overtuigend een lied mee en stuiterde op die momenten van enthousiasme op zijn pianokruk. Ook Berry en André hadden een moment samen met Renée om te laten horen wat ze allemaal in huis hebben. En dat is heel veel!
 
Alleskunner Job zorgde voor een lach en voor kippenvel. Hij speelde niet alleen de cello, maar kroop ook vaak achter de toetsen bij Billy en zong de sterren van de hemel bij verschillende nummers waarbij La vie en rose en Sammy hoogtepuntjes waren. Zijn timing en humor maakte de show tot een mooi geheel. Hij is een onmisbare schakel in het geheel en vulde Renée perfect aan. Hij heeft zich, voor zover hij dat in Liesbeth List de Musical niet al had gedaan, definitief op de kaart gezet.
 
 
Het eerste deel van de show was voornamelijk gericht op de liefde. Bij het tweede deel kwam de liefde voor het leven duidelijk naar voren. Na de pauze waren de randen van het podium waarop de band stond van een rand met printje naar een witte rand getransformeerd, tekenend voor de schoonheid van het leven. 
 
De show zit goed in elkaar, qua opbouw en qua afwisseling in humor en serieuze levenslessen. Renée staat dicht bij haar publiek en toont kwetsbaarheid. Ze mag dan wel drie in één zijn, maar ze is bovenal Renée en dat is meer dan de moeite waard! 
 
 
Verslag: Jenny Evendijk
Foto’s: Rob de Haan
Scenefoto’s: Robin Kamphuis
Video: Rob de Haan

er zijn geen afbeeldingen gevonden