Met nog minder dan een maand te gaan stijgt de spanning voor de cast van Disney’s High School Musical. Op 3 en 4 november a.s. zullen zij in de kleine zaal van Theater Castellum in Alphen a/d Rijn 3 keer de voorstelling opvoeren. Het begin van een mooie samenwerking tussen Theater Castellum, Gemeente Alphen a/d Rijn, Daphne Bruineberg Productions en de regio! Daphne Bruineberg Productions werkt samen met 010 Cheerleaders uit Rotterdam

De voorstelling gaat onder andere over basketbalaanvoerder Troy Bolton die stiekem toch wel heel veel lol krijgt in zingen. Wat hem in een slechte positie zet op zijn school. Juist om dit basketbal thema te onderstrepen ging Daphne Bruineberg op zoek naar een samenwerking met een cheerleader groep: “Sandra van Damme van 010cheerleaders was direct enthousiast en wist binnen de kortste keren 16 medeleden net zo enthousiast te krijgen.”

De plannen voor de komende jaren zijn al uitgedacht. November 2019 wordt de hitmusical The Wiz opgevoerd, in November 2020 de rockopera Rent. Om een zo breed mogelijk publiek te trekken wordt op dit moment ook stichting Theater en Educatie opgericht. Daphne Bruineberg: “Via deze stichting willen wij basis- en middelbare scholieren betrekken bij onze projecten. Dit zal via workshops, voorlichtingen en uiteraard bezoeken aan de voorstellingen gerealiseerd worden.”

Om de samenwerkingen binnen de regio Alphen a/d Rijn kracht bij te zetten is op 14 oktober wethouder Leo Maat (Kunst en cultuur) aanwezig. Tijdens deze besloten repetitiedag zullen voor het eerst de 19 koppige cast, 16 cheerleaders en 5 mans live-band samen komen.

Kaarten voor zaterdagavond 20.00u gaan hard, wegens succes en het familiekarakter van de voorstelling staan op zondag 4 november extra matinees gepland om 13.00u en 16.00u.

Tickets via Theater Castellum of www.bruineberg.nl

Lees ook: https://musicalsites.nl/go-wildcats-energieke-high-school-musical/

Foto Wilma van der Werf