Traditiegetrouw is er elke zomer een zomerproject op de Frank Sanders Akademie. Vaak zijn daar ook studenten van andere opleidingen bij betrokken. Dit jaar was dat niet het geval en waren er zelfs twee zomerprojecten.

Buddy Vedder en Martijn Broekaart begonnen een half jaar geleden aan hun zomerproject: The Wild Party. Geen sinecure als je daarnaast ook nog gewoon de hele week les moet volgen. Daarnaast is The Wild Party een moeilijk stuk. De studenten werden begeleid door een band. Een luxe die bij een zomerproject niet gebruikelijk is. Het gaf The Wild Party wel even dat stukje meer omdat live muziek het rauwe verhaal beter tot zijn recht laat komen. Daarnaast paste de band op het toneel uitstekend in het sfeertje.

The Wild Party-34

De cast had slechts zestien repetitiedagen om het hele verhaal in te studeren en te zetten. Bij binnenkomst viel meteen op dat het Boulevardtheater goed werd benut. Behalve het toneel werd ook een gedeelte van de zaalvloer gebruikt. Het publiek zat daardoor meer naar achteren in de zaal dan gewoonlijk maar het grote speelvlak had een hoop voordelen. Doordat het speelvlak heel breed was en er heel veel gebeurde, kwam je soms ogen te kort. Het publiek op de voorste rij vreesde vooraf publieksparticipatie en heel even was daar sprake van en werd het script even los gelaten door een spontane opmerking richting een docent. De hele voorstelling was tot in de puntjes verzorgd. De kleding zag er mooi uit, de rekwisieten waren functioneel en soms ook originineel. Spel en zang waren ook goed en de cast wist het publiek vanaf de eerste minuut te boeien. 

The Wild Party-45

Verhaal:
The Wild Party speelt zich af tijdens één doorwaakte nacht in 1928 in New York. Om hun ‘ten dode’ opgeschreven relatie nieuw leven in te blazen, geven Queenie en Burrs een groot, wild feestje. Kunstenaars en artiesten; vrijgevochten types van elke seksuele voorkeur, alles en iedereen loopt rond die avond. Ook Kate, een oude rivale van Queenie, is van de partij met haar nieuwe verovering Mr. Black. Een feest vol opwinding, verveling, spanning; drank, drugs en dans volgt. Vrijheid leidt tot jaloezie; onbegrip tot moord. Wat als een vrolijke avond begint, loopt gruwelijk uit de hand.

The Wild Party-46

Cast:
Queenie: Sanne Franssen
Burrs: Martijn Broekaart
Kate: Nienke Strik
Black: Buddy Vedder
Madelaine True: Nikki Van Rossum
Eddie: Tobias Van Harmelen
Mae: Tessa Wowor
Oscar D’Armano: Simon Brommer
Phil D’Armano: Kas Dekker
Sam: Megan Cameron

Crew:
Regie: Pitt De Grooth
Choreografie: Carolien Canters
Muzikaal Leider: Laurens Goedhart
Vocal Coach: Irmgard Klerkx
Assistent Regie: Jacqueline Martèl
Techniek: Veerman Theater Techniek

Orkest:
Toetsenist: Laurens Goedhart
Percussionist: Marvin Smith
Gitarist: Sjoerd Raaijmakers
Saxofonist: René Van Hertum
Trompettist: Frank Vermast

De voorstelling is vanavond en morgenmiddag nog te zien en is een absolute aanrader. Alles klopt aan deze versie van The Wild Party.

Klik hier voor de fotoreportage.