In de knusse zaal van het Betty Asfalt Complex hangt een ontspannen sfeer. Eensgezindheid, samen genieten. Een avond puur theater. Met gasten die tussen het publiek zitten, theatertalenten, frequent theaterbezoekers, mensen die deze bijzondere wereld net ontdekken, ervaren artiesten die samen een open en enthousiast publiek vormen.

Het programma van ‘een avond met Lady Felice en Frank Sanders’ wordt geopend door Lady Felice. We worden welkom geheten als lieve reizigers, naar voorbeeld van de NS, maar het past ook goed bij de sfeer in het theater. Ze vertelt over het thema van deze avond: geluk en genieten. Leggen we de lat niet enorm hoog door altijd maar gelukkig te willen zijn? Je kunt geluk hebben, geluk vinden, maar overal van kunnen genieten? En waarom is erkenning van anderen zo belangrijk voor ons?

Met dit soort vragen in het achterhoofd brengt Lady Felice met veel humor prachtige Nederlandstalige nummers als ’trouw’ dat door Ivo de Wijs voor Jasperina de Jong werd geschreven, ‘een kleine ingreep’ van Martine Bijl en ‘de één wil de ander ‘van Ramses Shaffey. Luide lachsalvo’s worden afgewisseld met mooie muziek en een geconcentreerd luisterend publiek.

In hoeverre heb je invloed op je eigen geluk?
Soms moet je eerst de plek vinden waar je gelukkig kan zijn, de mogelijkheden creëren of optimaliseren. Tegelijkertijd kan een andere plek of het leven van anderen zoveel mooier lijken, van buitenaf tenminste..

Mitch Wolterink grijpt zijn kans om de prachtige medley City of Stars / Audition van John Legend uit de musicalfilm La La land te brengen. Met warme stem en recht uit zijn hart zingt hij over het belang om te blijven dromen.

“A bit of madness is key. To give us new colors to see”

Je niet laten afremmen door mensen die je niet begrijpen, die niet verder kijken dan het smalle pad dat ze volgen, blijven dromen. Is dat een weg naar geluk? Wordt misschien vervolgd als Mitch inderdaad terug komt in een volgende show als Angel (musical Rent).

De live muziek wordt gespeeld door Daan van Laanen en Nico Maas. Daan zingt ook een prachtig eigen nummer over je kop in het zand steken als je slecht nieuws krijgt om je geluk nog even vast te kunnen houden. Nico speelt een betoverend nummer van Mason Williams, Classical Gas. Dit muzikale duo zorgt zo voor een prachtige verandering van sfeer.

Na de pauze neemt Frank Sanders de presentatie over met Nederlandstalige juweeltjes als ‘Van de gekken ‘van Adèle Bloemendaal dat geschreven is door Jan Boerstoel en ‘Alles’ van Friso Wiegersma en Wim Sonneveld.

De volgende gast is de cabaretière Yvonne van den Eerenbeemt die het nummer ‘Laat maar’ zingt van Theo Nijland. Een sprekend nummer over de twijfel bij een nieuwe verliefdheid en de strijd die volgt tussen hoofd en hart.

Frans Mulder is de hoofdgast van vanavond en tijdens dit interview verschuift het nog meer naar een huiskamerconcert sfeer. Frans krijgt alle ruimte om lekker te vertellen over eerdere voorstellingen en ervaringen in het theater. Zelfs tot een punt dat hij zich hardop afvraagt of het niet ontzettend saai is zijn ontwikkeling van slagerszoon naar artiest te horen. Aangemoedigd door de zaal die aandachtig zijn levendige verhalen volgt, vertelt hij verder. Zo werd hij door Jasperina de Jong uitgenodigd voor een zang en dansauditie in Carré. Hij waarschuwde haar dat hij niet kon dansen, maar probeerde toch de passen maar mee te doen. Dit resulteerde in gelach van Jasperina die in haar bontjas zat toe te kijken. Ze overtuigde hem acht maanden lang iedere dag dansles te nemen tot de show begon! Jasperina is helemaal uit de spotlights en alle media aandacht gestapt. Een stap die Frans zich goed kan voorstellen ook te nemen, wie weet volgt er dan nog een studie kunstgeschiedenis. “Ik adem in, ik adem uit. Ik leef!” Een quote uit het mooie nummer uit zijn soloprogramma dat Frans als afsluiter zingt.

Hoe vinden we geluk? Een van de vragen die tijdens deze bijzondere avond een rol speelde. En de laatste zin die Frank zingt, geeft hier een waardevol antwoord op: “Vooral lief zijn, alleen lief zijn. Dat is genoeg!”

Volgende voorstellingen met nieuwe thema’s:

26 maart 2018
Hoofdgast: Pia Douwes
Speciale gasten: Martijn Norot en Sandra Jonkman

30 april 2018
Hoofdgast: Willeke Alberti
Speciale gasten: Nina de la Croix & Jeroen Robben

Meer informatie: www.bettyasfaltcomplex.nl/voorstelling.php?id=873

Verslag: Lisa Jansen