Deep Bridge heeft de klassieke sprookjes, zoals Sneeuwwitje, Doornroosje, Assepoester en Rapunzel bij elkaar gebracht en een heel ander tijdsbeeld meegegeven in ‘Er was eens …, het Sprookjesconcert’.

Sneeuwwitje (Anne van Opstal), Doornroosje (Tinne Oltmans), Assepoester (Helle Vanderheyden) en Rapunzel (Shauni Rau) wonen in een paleis en hebben in dit verhaal ook dezelfde ouders. Ouders die wat te stellen hebben met hun pubers die helemaal opgaan in de giftige schermpjes die ze van hun tante, de boze heks (Jasmine Jaspers), hebben gehad. Hun moeder, de koningin (Deborah de Ridder) en hun vader, de koning (Walter Baele) zijn helemaal niet blij dat hun dochters zijn betoverd door deze beeldschermpjes. Zij willen dat hun dochters op zoek gaan naar een geschikte huwelijkskandidaat en zich weer sociaal gaan gedragen. Als de koningin haar dochters voor het eten komt halen en de meisjes hun maaltijd online hebben besteld, vindt ze het genoeg en besluit ze actie te ondernemen.

Intussen is de boze heks bezig met de toekomst van haar dochter Sterrenkind (Charlotte Champion) die niet een heks wil worden maar een goede fee. Om dat te kunnen bereiken moet de boze heks haar toverstaf weer terug hebben die haar door de koningin is afgenomen. Als de koningin haar zus de boze heks dwingt om er voor te zorgen dat de prinsessen los komen van hun schermpjes belooft ze als tegenprestatie dat de boze heks haar toverstaf terugkrijgt zodat haar kind ook een goede fee kan worden. De prinses (Matthew Michel, Johan Kalifa Bals, Laurenz Hoorelbeke en Aaron de Veene)

De voorstelling is fris en bevat leuke verwijzing naar de huidige tijd zoals #metoo en het afsluiten van wifi in een tijd van sprookjesprinsessen. Ook voor de aanwezige volwassen is ‘Er was eens …’ een leuke voorstelling met volwassen humor en goede nummers met een stevige beat en een mooie over de top Hofmaarschalk (Hannes Vandersteene).

‘Er was eens…’ werd geregisseerd door Lulu Aertgeerts. Peggy Verhoeven en John Hoelen schreven samen met haar het scenario. Ad Van Dijk componeerde de muziek en Eric Melaerts dirigeert de live band. Bart Van Oost tekent voor choreografie en het indrukwekkende ensemble. Stefaan Haudenhuyse ontwierp een indrukwekkend sprookjesdecor.

Vrijwel alle nummers waren nieuw waarbij een goede uptempo nummers in zaten die de vaart goed in het verhaal hielden. Wat ontzettend jammer was, was dat de muziek de zang zwaar overstemde waardoor de teksten slecht te verstaan waren. De teksten waren origineel en bij de tijd waarbij dans en spel goed werden uitgevoerd waarbij de kinderen het prima naar hun zin hadden.

‘Er was eens…, het Sprookjesconcert’ speelt morgen nog in de Antwerpse Stadsschouwburg. Daarna verhuist de productie naar Capitole in Gent. De allerlaatste tickets zijn te verkrijgen via www.deepbridge.be

Voor de fotoreportage klikt u hier.