“Je kunt zo veel in musical kwijt. Je werkt aan je zelfvertrouwen en kunt ontdekken waar je goed in bent,” zegt docente Danielle van de Griendt van meidengroep Raak!. Zangeres Nana Peijnenburg ziet haar leerlingen echt uit hun schulp kruipen. “Lijkt het je leuk om te leren hoe jij ook kan stralen op het toneel? Dan is de eerste stap een proefles nemen,” zegt Sabrine Hallewas. Dat kan bij de Telekids Musicalschool & RTL Talent Academy in de week van maandag 29 januari t/m zondag 4 februari op 40 plaatsen door het hele land.

Sabrine was afgelopen theaterseizoen te zien als Keizer in de 5-sterren musical ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’. Zij is net als Nana en Danielle naast uitvoerend artiest ook docent op één van die locaties van de Telekids Musicalschool & RTL Talent Academy. Ze verzorgen lessen voor Kids (7 t/m 9 jaar), Mini’s (4 t/m 6 jaar) en Teens (10 t/m 14 jaar).

“Het leuke van musical is de combinatie van zang, dans en spel,” vindt Danielle. “En iedereen kan meedoen aan de lessen, ongeacht talent of ervaring.” Leerlingen die op dit moment lessen volgen of zich na een proefles inschrijven, schitteren ook allemaal tijdens de eindvoorstelling in een groot theater. Nana: “We gaan straks weer met alle leerlingen repeteren voor een mooie eindproductie waar iedereen aan mee doet, in een echt groot gezelschap.”

1. RTA TMS kopie

Of je nu een geboren musicaltalent bent of niet, de lessen van de Telekids Musicalschool & RTL Talent Academy zijn leuk én leerzaam voor elke leeftijd. “Bij de Teens draait het vaak om samenwerken, jezelf presenteren, voor een groep durven staan en je creativiteit ontwikkelen. We werken aan zelfvertrouwen, je minder onzeker voelen en weten wat je kan. Dat ontdek je hier, veilig in de groep,” zegt Danielle. “En Kids kun je al echt opdrachten geven. Zij vinden het bijvoorbeeld heel leuk om zelf een scène of dans te maken.” Bij de Mini’s gaat alles spelenderwijs. Danielle: “Zij hebben altijd heel veel fantasie en plezier.”

Data proeflessen & inschrijven

De precieze data van de proeflessen zijn afhankelijk van de locatie en leeftijd van de leerling. Alle informatie over de verschillende locaties, de lesdagen, lestijden en inschrijven voor een proefles is te vinden op de websites telekidsmusicalschool.nl en rtltalentacademy.nl.

Sinds de oprichting van de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy in 2013 krijgen kinderen en jongeren van 4 tot en met 18 jaar les in 40 plaatsen door het hele land. Ook zijn er TopClubs (8 t/m 18 jaar) waar leerlingen eerst auditie voor doen.

2. RTA TMS kopie

Jeugdcultuurfonds

Is er thuis geen geld voor musicallessen? Op verschillende locaties bestaat de mogelijkheid om – onder voorwaarden – een beroep te doen op het Jeugdcultuurfonds. De website jeugdcultuurfonds.nl biedt hierover alle informatie voor ouders.