Vrijdag de 13e is natuurlijk een voorbode voor ongeluk. Wanneer het kerstfeest bijna niet door kan gaan, roept Prinses Luna de hulp in van Lynn en vraagt haar mee te gaan naar een betoverende wereld. En dan gebeurt er iets magisch…

“Prinses Luna en het verdwenen kerstfeest” (3+) vertelt het verhaal van de gloednieuwe prinses Luna en de nieuwsgierige Lynn van 9 jaar. Een voorstelling voor de hele familie! Vorig jaar was de kerstshow “Het magische kerstavontuur”, geproduceerd door Princess Magic Fantasy en in het Stamhuis te Purmerend opgevoerd, een enorm succes. Dit jaar slaat PMF de handen ineen met NBN Entertainment om samen een voorstelling van een hoger en magischer niveau neer te kunnen zetten. Het is een nieuwe originele kindermusical met in de hoofdrol het regionale talent Robyn de Boer als Lynn en de van het Hollands Got Talent bekende Jaidy Bos. De chemie dus deze twee (jonge) dames is echt aandoenlijk en werkt bijzonder goed.

Sem Konijn, bekend van o.a. ’Niemand huilt om Heksen’ regisseert en componeert.

Vorig jaar was Sem al betrokken bij ‘Princess Magic Fantasy’, het bedrijf achter Jaidy en zij staat dan ook centraal in dit verhaal. Jaidy deed mee aan HGT als prinses. Door haar autisme weet zij tot in het kleinste detail mimiek en beweging te kopiëren en is dus ook een graag geziene gast op kinderfeestjes en Cosplay evenementen. Nu is het echter geen kopie maar een gloednieuwe prinses. Jaidy speelt met bijzonder oog voor detail en is ook echt neergezet als de ster van de show. Welk kind wil nu niet zo’n prachtige, aardige, lieve prinses zijn? Maar zoals Sem ons al bij de perspresentatie vertelde heeft iedereen zijn moment. Elk ensemble-lid draagt zijn steentje bij en ook de dans is strak en goed verzorgd. De choreografie is in handen van Naomi Vis.

Rollen als moeder van Lynn (Jamie Chapman), Agaath (de zus van Prinses Luna) gespeeld door Auke Konijn en haar super grappige  ‘sidekick’ Rudy (Mario Wijma) zijn sterk gespeeld en met zuivere zang. Vooral ‘dove’ Rudy wordt direct in de harten van de aanwezige kinderen gesloten. Hoewel eerst toch stout (hij steelt de dromenvanger) vinden ze hem later vooral grappig en aan het einde zelfs lief. De interactie tussen de spelers en de kinderen is erg goed getimed en goed gedoseerd.

De avond is voor de aanwezige kinderen een hele beleving. Bij binnenkomst stap je al in een magische wereld. Ballonnen, limonade, een kleurplaat… Elk kind krijgt een eigen dromenvanger die zij in de pauze mogen versieren. De tijdsindeling is ook geheel aangepast aan de doelgroep 3+. Aanvang om 19.00 uur en na 40 minuten (ademloos) gekeken te hebben is er een pauze.  In de pauze worden er ook magische ijsjes uitgedeeld en kan men even de energie kwijt met dansen, rennen, springen. Een heuse merchandise-stand verkoopt eenhoorns en er wacht al een mooi decor in de kantine van het dorpshuis voor de Meet en Greet na afloop.

Als bij de laatste scene Prinses Luna dan ook op komt in haar ‘finalejurk’ met lampjes en glitters zindert de hele zaal een aaaawwww. Nog even door de bedankspeech van Sem ‘heen bijten’ en dan kunnen alle kleintjes de Prinses ontmoeten. In Wijdewormer en omgeving zal er dit weekend heel wat af gedroomd worden over Kerst, prinsessen en grappige trollen.

Er zijn nog enkele kaarten, vooral nog de avondvoorstellingen. Kijk voor informatie op www.prinsesluna.nl

Lees ook:
Drukke Musical Awards nominatielunch in Vondel CS
Repetities gestart voor Peter Pan

Verslag en foto’s: Mariska Steenbergen