no images were found

Vandaag werd ‘Prinses Luna en het verdwenen kerstfeest’ gepresenteerd en wij waren uitgenodigd om samen met de prinses en alle castleden en creatives een taartje te eten. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen!

Sem Konijn

Sem Konijn neemt ons mee in het ontstaan van deze productie. Sem, 20 jaar en studerende aan het conservatorium in Amsterdam schreef al eerder voorstellingen (resp. Afgesloten en Niemand huilt om heksen), ‘maar daar was meer mijn donkere kant te zien en nu is het allemaal zoet, Disneyachtig en glitterkanonnen’, aldus deze duizend poot.

Vorig jaar was Sem al betrokken bij ‘Princess Magic Fantasy’, het bedrijf achter Jaidy Bos bekend van Hollands Got Talent en Jaidy staat dan ook centraal in dit verhaal. Jaidy deed mee aan HGT als prinses. Door haar autisme weet zij tot in het kleinste detail mimiek en beweging te kopiëren en is dus ook een graag geziene gast op kinderfeestjes en Cosplay evenementen. Nu wordt het echter geen kopie maar een gloednieuwe prinses.

De voorstelling vertelt het verhaal van prinses Luna (Jaidy) en de nieuwsgierige Lynn (Robyn de Boer). Robyn is pas 9 jaar (bijna 10) en vindt het superspannend maar wel leuk, zegt ze. ‘Ik heb wel dingen voor NKT gedaan maar nog niet zoiets, wel veel zin in hoor’. ‘Het wordt vast heel leuk’, stelt Jaidy haar gerust.

Prinses Luna en Lynn gaan samen op avontuur door een magisch dromenland en moeten daar hard aan het werk om het kerstfeest te redden. ‘Het doel is dan ook om kinderen van 4 tot 12 jaar een magische ervaring te bieden’, vertelt Sem ons. ‘En we willen dit dan ook professioneel aanpakken en het tot een hoger niveau tillen. Vorig jaar stonden er drie mensen op toneel, nu zestien! Hoewel er onderscheidt is in 5 tekstrollen en ensemble heeft iedereen zijn eigen even waardige rol in het verhaal’, benadrukt Sem.

Prinses Luna en het verdwenen kerstfeest

NBN Entertainment en Princess Magic Fantasy presenteert op 13, 14 en 15 december 2019 deze familiemusical “Prinses Luna en het verdwenen kerstfeest” in het Dorpshuis te Wijdewormer. ‘Vorig jaar moesten we nee verkopen omdat er echt niemand meer bij paste. Dat willen we dit jaar niet dus pakken we het groots(er) aan. We repeteren nu zo’n twee weken en het vergt wel wat organisatie.’

We worden nog getrakteerd op twee (demo) nummers uit de voorstelling en de cast laat zien hoe goed de sfeer onderling al is. Alleen maar vrolijke gezichten en niemand die stil kan blijven staan.

Als dan ook de taart wordt getoond, want dat hoort natuurlijk wel bij een professionele voorstelling, is iedereen super enthousiast en wordt er onwennig maar gewillig gelachen naar de camera’s.

Alle ouders staan trots te fotograferen en daarna is het aanvallen geblazen.

De kaartverkoop is reeds gestart en mocht u nieuwsgierig geworden zijn: op www.prinsesluna.nl vindt u alle informatie

Lees ook:
De Musicalcruise vaart weer uit in 2020

Foto’s en verslag: Mariska Steenbergen