Een warm welkom op deze perspresentatie met brownies, drinken en vooral een hele enthousiaste, gepassioneerde groep mensen die houden van theater. Duidelijk is dat een hechte groep mensen hier samenwerkt om niet alleen een kwalitatief goed stuk neer te zetten. Maar vooral ook elkaar verder wil helpen te  ontwikkelen in zang en spel.

Regisseurs Hubert ter Meulen en Charlotte Hulsbergen vertellen hoe ze er bij deze stichting bewust voor kiezen voor iedere productie opnieuw audities organiseren om de kwaliteit hoog te houden. Dit jaar is er naast de zang en spel kwaliteiten nog wat bewuster aandacht geweest voor de wil om samen te werken en zo een veilige omgeving te creëren. Het is een veilige plek om te experimenten en samen binnen de kaders van een bestaande musical een eigen stuk te ontwikkelen.

Het verhaal

Thoroughly Modern Millie speelt in de jaren 20 en vertelt het verhaal van Millie Dillmount die vanuit een klein dorpje naar New York trekt. Ze wil een nieuw leven opbouwen en gaat daarom op zoek naar een rijke man om te trouwen. Ze beland in hotel Priscilla waar ze kennis maakt met de mysterieuze mevrouw Meers die het hotel runt. Hier ontmoet ze de rijke Dorothy met wie ze bevriend raakt en de zangeres Muzzy die haar helpt deze nieuwe wereld te leren kennen. Ze wordt verliefd, maar helaas is deze Jimmy volledig platzak. Dan verdwijnt Dorothy plotseling en ze is niet de eerste die onverwacht uitcheckt uit het hotel…

Musicalgroep Utrecht brengt dit stuk voor het eerst naar Nederland en grijpt meteen de kans hier een eigen draai aan te geven. Bijzonder is dat ze met een dubbele cast werken. Geen understudies, geen vast ensemble, maar dubbelrollen. Alle acteurs met een hoofdrol spelen deze 3 voorstellingen, de andere 3 spelen ze een ensemblerol. Hierdoor is er iedere avond een andere castcombinatie op waardoor iedere voorstelling, nog meer dan anders, uniek zal zijn.

Thoroughly Modern Millie is een voorstelling met prachtige Jazzy muziek waarin dans oorspronkelijk een belangrijke rol speelt. Een van de actrices in deze voorstelling en ervaren danseres is Margoke Nijssen. Tijdens het repetitie proces zag ze steeds meer scènes waarin dans een mooie toevoeging zou zijn. Ze kreeg de kans wat van haar ideeën uit te proberen en te instrueren aan haar collega’s waarvan sommige nog helemaal geen danservaring hadden. Maar de groep werd enthousiast en zo maakt Margoke haar debuut als choreograaf bij deze productie.

Voor iedereen die een nieuw verhaal wil zien, uitgevoerd door en groep enthousiaste theatermakers is bij Musicalgroep Utrecht aan het juiste adres.

Speellijst:

7 en 8 juni 20.30 uur
9 en 10 juni: 14 uur en 20 uur

Locatie: theater Kikker in Utrecht

Weten wie er welke avond speelt? www.musicalgroeputrecht.nl/speellijst-thoroughly-modern-millie

Meer informatie: www.musicalgroeputrecht.nl/producties/thoroughly-modern-millie

Voor de fotoreportage klikt u hier

Verslag en foto’s: Lisa Jansen