Opera of musical? Het werk van Stephen Sondheim onttrekt zich aan de wetten van genres, zijn musicals zijn een genre op zich. Zelf omschreef hij zijn A Little Night Music als een ‘musical comedy of manners’. De musical stamt uit 1973 en sleepte in dat jaar al meteen vijf Tony Awards in de wacht. Volgens de jonge Amerikaanse regisseur Zack Winokur gaat het stuk vooral over “verlangen, vervuld en onvervuld.” In de manier waarop het stuk van humor steeds overschakelt naar ernst schuilt volgens de regisseur een grote kracht. “Goede komedie heeft oprechtheid nodig. Als je je er niet mee kunt verbinden wordt het nooit grappig.”
Deze musical wordt gespeeld door onder andere Paul Groot (o.a. Into the Woods), Sanne Franssen (o.a. Assepoester) – Guido Spek (o.a. Into the Woods) – Job Greuter (o.a. Liesbeth de Musical) – Laetitia Gerards (o.a. The West Side Story) en vele anderen.

Wij mochten vier kaarten weggeven voor de voorstelling van 26 of 28 maart. De prijswinnaars zijn bekend en dat zijn: H. De Wit en M. Koolhaas

Van harte gefeliciteerd met jullie kaarten voor deze mooie voorstelling.

A Little Night Music

De klarinet kondigt het drama al aan, terwijl advocaat Frederik nog bezig is haar zijn liefde te verklaren. Zijn monoloog eindigt ermee dat hij uiteindelijk toch niet voor haar kiest. Op het moment dat dat besef tot actrice Desiree doordringt begint het lied pas echt: Isn’t it rich? Are we a pair? zingt ze. Het zijn de eerste regels uit Send in the clowns, de grootste hit die componist Stephen Sondheim ooit schreef, uit de musical A Little Night Music.  
De cast bevat een bonte mix aan vooral Nederlands toptalent met o.a. acteur Paul Groot (Frederik Egerman), Susan Rigvava-Dumas (Desiree Armfeldt), Laetitia Gerards (Anne Egerman), Sanne Franssen, (Petra) Job Greuter (Henrik Egerman) en Guido Spek (bediende Frid).  

Meer informatie vind je op https://reisopera.nl/producties/a-little-night-music/

Lees ook:
Paul Groot en Laetitia Gerards in ‘A Little Night Music’
Indrukwekkende A Little Night Music op Fontys
Maak kans op twee kaarten voor Jesus Christ Superstar met Ted Neeley

Foto credits: Astrid Verhoef