In theater Carré vonden gistermiddag de uitreikingen plaats van de Jos Brink Genesius Penning en de Frank Sanders Musicalbeurs.

De Jos Brink Genesius Penning is een aanmoedigingsprijs voor een ouderejaars of pas afgestudeerde student van de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater in de categorie uitvoerend talent in het musical- en muziektheater.

De jury bestaande uit Margot Giselle, Bas Groenenberg, Bruun Kuijt, Steven Moonen en Lieneke Le Roux let vooral op:
– Kwaliteit van zang
– Dans
– Spel
– Sociale houding binnen het ensemble

Nadat het juryrapport door Margot Giselle was voorgelezen, kreeg Andre van Duin het woord. Op zijn eigen humoristische wijze vertelde hij over de periode dat hij samen met Jos Brink werkte. Vervolgens mocht Van Duin de penning omhangen bij Christian Eijkelenburg. De foyer was goed gevuld met familie, docenten, (ex)studenten, oud-winnaars en vrienden en zij genoten van optredens van Glennis Grace, Sabine Beens en Anouk Kalter.

Klik hier voor de fotoreportage

Na een korte pauze ging het programma verder met de uitreiking van de Frank Sanders Musicalbeurs. De Frank Sanders Musicalbeurs wordt tweejaarlijks toegekend door Stichting Tekstpierement. De beurs van €15.000 stelt musicalmakers in de gelegenheid om hun plannen te verwezenlijken en het oorspronkelijk Nederlandse musical- en muziektheaterrepertoire uit te breiden en aan te vullen. Dit sluit aan bij de doelstelling van Stichting Tekstpierement om professioneel musicaltalent te stimuleren. Oprichter en voorzitter van de stichting, Frank Sanders: “Ik zie om mij heen hoe moeilijk talent het heeft om musicalconcepten in productie te krijgen. De budgeten en subsidies in de cultuursector zijn drooggevallen, waardoor een nieuwe generatie professionals de kans misloopt om het Nederlandse theater te verrijken.

De jury van de Frank Sanders Musicalbeurs bestaat uit: Ruud Bos, Paul van Ewijk, Guus Verstraete, Frank Sanders, Peter Paul Tobi en Simone de Waard.

De Frank Sanders Musicalbeurs werd uitgereikt door producent Fred Boot. Als geen ander weet Fred Boot wat er nodig is om een nieuwe en écht Nederlandse musicalvoorstelling te maken. ‘Soldaat van Oranje’ ging in oktober 2010 in première en speelt sindsdien voor constant uitverkochte zalen. Na een bijzonder inspirerend verhaal over musical in Nederland, maakte hij de winnaar bekend. De winnende inzending van de Frank Sanders Musicalbeurs 2013 is MEA CULPA van Annerie van Loenen, Wesley de Ridder en Joni van Rossum.

Er waren optredens van de tweedejaars studenten, Stan Limburg, Burt Lamaker, Sandra Jonkman, Pascal van Dijk, Marco de Kramer en Roosmarijn Poorthuis. De muzikale begeleiding lag in handen van Billy Maluw, Christian Seykens was zowel de producent als de presentator van de middag.

Klik hier voor de fotoreportage.