Vanavond vindt de generale repetitie van Hartsvrienden plaats, maar vanmiddag kregen wij de kans om alvast een kijkje te nemen.

De musical ‘Blood Brothers’ is al jaren een ongelooflijk succes en heeft wereldwijd meer dan 15 miljoen bezoekers getrokken. De musical ontving vele prijzen, waaronder drie Olivier Awards. Humor en emotie komen samen in een unieke en moderne interpretatie van het oorspronkelijke verhaal.

Video 22.15 online

Onder de titel Geboren Vrienden was de voorstelling in 1989 voor het eerst in Nederland te zien. Deze versie werd geproduceerd door John de Mol Producties en geregisseerd door Eddy Habbema. Jack Gadellaa tekende voor de vertaling. Negen jaar later, onder de titel Blood Brothers was de musical opnieuw in Nederland te zien, nu in een productie van Joop van den Ende Theaterproducties. Habbema tekende opnieuw voor de regie, Daniël Cohen verzorgde de vertaling. In 2004 was de voorstelling in België te zien in een productie van Studio 100. Koen van Dijk tekende voor regie en vertaling. Deze productie won in 2005 vier Vlaamse Musicalprijzen, In theaterseizoen 2014/2015 is Bloodbrothers weer te zien in de Nederlandse theaters. Dit keer is de Nederlandse titel: Hartsvrienden. Erwin van Lambaart produceert met zijn theaterbedrijf Van Lambaart Theaterproducties deze nieuwe productie.

Hartsvrienden repetitie-28

Hartsvrienden

Hartsvrienden vertelt het verhaal van de tweelingbroers Mickey en Edward, die bij hun geboorte worden gescheiden en opgroeien in verschillende milieus. Het lot herenigt ze in hun volwassen leven. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de beide broers. De spanningen lopen echter hoog op wanneer de broers verliefd worden op dezelfde vrouw, met aangrijpende gebeurtenissen tot gevolg.

De cast is zeker interessant en heeft een aantal verrassingen zoals Yes-R en Guido Spek. Daarnaast de grand dames Maike Boerdam en Vera Man. Jim Bakkum maakt weer zijn opwachting en wordt vergezeld door Jonathan Demoor, Bente van den Brand, Jacqueline Aronson, Michiel de Meyer, Sanne Schlette en Sander van Voorst tot Voorst.

Hartsvrienden repetitie-68

De regie is in handen van Martin Michel.

Kijk voor meer informatie op http://vanlambaart.nl/production/hartsvrienden.html

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Bestel hier onze persfoto’s.

Lees ook: 

De geboorte van een nieuwe ‘Hartsvrienden’

Perspresentatie ‘Hartsvrienden’: broederschap in het hier en nu