Woezel en Pip zijn terug! In de sfeervolle Leidse Schouwburg bezochten we de première van de nieuwe voorstelling van Woezel en Pip. Al op straat werden we begroet door vele kleurige ballonnen die ons de weg wezen naar het theater.

Bekend en onbekend Nederland van jong tot wat ouder genoot van de gezellige, stoere, maar vooral lieve voorstelling. In ‘Alles is fijn!’ beleven Woezel en Pip weer nieuwe avonturen met Tante Perenboom, Buurpoes, de Zingende Tulpjes, Molletje en de Wijze Varen. Korte, snelle en levendige verhalen met uiteenlopende thema’s, gegrepen uit het (kinder)leven. Zoals Dokter Pip, Superwoezel, tot tien tellen, een geheim bewaren…
Koen Iking, Jacqueline Goedmakers, Melissa Drost en Gijs Geers zijn een ideaal team om de verhalen en poppen tot leven te laten komen. Koen presenteert Woezel heel enthousiast als stoer hondje met een klein hartje. Hij gaat samen met de pop ook met zijn eigen gezichtsuitdrukkingen helemaal op in zijn spel. Jacqueline Goedmakers is de lieve Pip. Haar stem past perfect bij het beestje en ook bij haar komt al het enthousiasme goed tot zijn recht. Vertelster Melissa Drost heeft een ongelooflijk heldere, duidelijke en rustige stem en ook als Tante Perenboom komt ze solide, lief en rechtvaardig over. Een van de rollen van Gijs Geers is die van de Wijze Varen. Gijs heeft een hele donkere lage stem en laat hiermee ook vaak een leuk lachje horen, dat geeft gelijk iets extra’s aan het karakter. Ook komen de de Buurpoes en Molletje in de verhaaltjes voor. Vooral laatstgenoemde is af en toe erg hilarisch en heeft de lachers op de hand. Verdere vlugge tussendoor-opmerkingen kunnen door de volwassenen als zeer lachwekkend worden ervaren zonder dat het afbreuk doet aan de belevingswereld van de kinderen.


Het is een hele energieke voorstelling, dus voor de cast betekent dat bewegen van hot naar her, maar nergens merk je eventuele vermoeidheid. Veel lof voor alle pop- en decorwisselingen, want dat zijn er nogal wat. Alles verloopt snel en toch ook rustig, maar zonder dat de vaart uit de voorstelling verdwijnt.
Het decor ziet er heel simpel en kleurrijk uit en erg leuk is dat als zich iets in de verte afspeelt ze dit beeld ook letterlijk verkleinen door met kleinere poppen te gaan werken.
Pip-vertolkster Jacqueline vindt de voorstelling vooral ‘heel lief’. Op de vraag wat het hoogtepunt voor haar is benoemt ze de nachtscene met de sterrenhemel. Ook vindt ze het prachtig om na afloop te horen dat de ouders hebben genoten omdat ze hun kind hebben zien genieten. Dinand vind het erg leuk dat de voorstelling steeds verder groeit en is er trots op dat de twee hondjes door het hele land bekend zijn.


Qua extra’tjes voor de kinderen was aan alles gedacht, eerdergenoemde ballonnen, opzet-oren, op de foto met Woezel en Pip en leuke activiteiten na afloop van de voorstelling. De kinderen vonden het schitterend, en daar gaat het om!
Voor de fotoreportage van Rob Bakker klikt u hier. 
Recensie: Rosalie Kyvon
Kijk voor meer informatie op www.woezelenpip.nl/theater/ of www.vanhoornejunior.nl
T/m mei 2013 te zien in verschillende theaters.