Het blijft een zoete inval in café ’t Schaep. Afgelopen april ging de voorstelling in première met o.a. Jeroen van Koningsbrugge, Tim Kamps en Ellen Pieters. Inmiddels zijn er al verscheidene castwissels geweest. Zo is Jeroen al afgelost door Remko Vrijdag en is de rol van Tim ook door zijn broer Wart gespeeld. Gisteren was het wederom feest want Paul Groot en Annick Boer doen hun intrede in ‘het gezelligste café in de Jordaan’.
Paul Groot speelt de rol van Kootje de Beer afwisselend met Remko. Kootje, de kroegbaas is eigenlijk verliefd op Doortje maar doet er de gehele voorstelling over haar dat duidelijk te maken. Iemand die geen moeite heeft haar genoegens te uiten is Riek, getrouwd met de notoire alcoholist Arie. Annick Boer gaat vanaf deze week de rol van Riek delen met Ellen Pieters.

In het Zuiderstrandtheater in Den Haag is de toog opgebouwd voor onvervalste bier en brie. We zien ook nog vaste stamgasten die vanaf het begin al onderdeel uit maken van het stel zoals Eva van der Gucht als Doortje en John Buijsman als de man van Riek.
Na afloop voelen we de nieuwkomers even aan de tand en vragen hoe het is om ‘nieuw’ de kroeg in te stappen. Voor Annick was het wel spannend gezien zij de rol volledig van videoband heeft geleerd. ‘En vorige week een keer een doorloop en als dan publiek, orkest, decor alles bij elkaar komt, ja dat is wel een feestje’.
Paul vindt het vooral leuk om weer met Annick te mogen spelen. ‘Dat geeft toch een totaal ander impuls aan de voorstelling’. Toch lijkt het voor beiden alsof ze al jaren meespelen. ‘Het is een hele leuke cast, allemaal hele leuke mensen, ja misschien doen ze net alsof dat weet ik niet’, zegt Annick gekscherend.

Met zoveel castsamenstellingen wordt het straks tijd voor een echte reünie. Toch blijft ‘t Schaep met de vijf Pooten dé kroeg van Nederland. Uiteraard wordt er weer te veel gedronken en geroddeld, maar nooit te weinig gelachen. Oude vetes worden bijgelegd, nieuwe vetes zien het licht. Toch kunnen ze nog steeds niet zonder elkaar.  Want: We benne op de wereld om mekaar te helpen niewaar.
‘t Schaep met de vijf Pooten speelt nog tot december dit jaar in verschillende theaters.

Kijk voor meer info op www.moretheater.nl

Mariska Steenbergen

er zijn geen afbeeldingen gevonden