In Twee-eiig vertellen cabaretier Jörgen Raymann en rapper MC Brainpower (Gert-Jan Mulder) over hun vriendschap, muzieksmaken, opvoeding en tegenstellingen. Raymann en Brainpower zijn zoals ze het zelf noemen echte matties (maatjes). Ze ontmoetten elkaar ongeveer 25 jaar geleden bij een hiphop-battle waar Brainpower aan mee deed en sinds enkele jaren hebben zij hun vriendschap weer hernieuwd.

In de voorstelling komen we hun achtergronden te weten en wat hen dreef om hindernissen te nemen en zo toch verder te komen dan anderen. Raymann doet een poging tot rappen en hiphoppen en Brainpower geeft een mini-conference. Beide buiten hun comfortzone, maar ze gaan ervoor en met name Brainpower weet de mensen aan het lachen te maken met zijn typetjes en opmerkingen. Raymann krijgt via het videoscherm ook nog even bezoek van zijn eigen typetjes uit ‘Raymann is Laat/Zo: Raymann!’ en die passen als een warme jas . Hij vertelt over zijn droom om musicalster te worden, maar dat zijn audities telkens op niets uitdraaien. We komen er achter waarom…
Beiden staan met een enorme drive op het podium en naar deze heren luisteren hoort prettig aan.
Brainpower ontving aan het einde van de voorstelling een platina plaat voor zijn nummer 1 hit uit 2002, ‘Dansplaat’ en hij liet deze samen met DJ TLM, die de hele avond perfect aan elkaar draaide, nog even goed horen.

Door middel van sketches, brutaliteit, diepzinnigheid, wederzijds respect en de harde waarheid wordt duidelijk dat grote verschillen tussen blank en zwart en hiphop en cabaret ook overeenkomsten kunnen zijn en dat echte vriendschap gratis is.

Twee-eiig is t/m eind mei 2015 te zien in verschillende theaters in Nederland. Kijk voor meer informatie op http://www.tweeeiig.nl/

Verslag: Rosalie Kyvon

Foto: pr

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.