Vanmiddag mocht Musicalsites aanwezig zijn bij de première van Remko Vrijdag (Kootje) en Wart Kamps (Lucas) in de musical ’t Schaep met de 5 pooten. Wat een feestje was dat!

Wart Kamps krijgt met zijn grappige teksten en overtuigende non-verbale blikken de lachers van het publiek goed op de hand. Heerlijk om te zien hoe hij probeert om het café bijeen te houden en Doortje niet te laten vertrekken.

Remko Vrijdag zet een goede Kootje neer. Een man met een muurtje om zich heen, die niet gemakkelijk zijn excuus aanbiedt en eigenlijk veel harder moet vechten voor zijn geliefde Doortje. Hij laat met zijn ‘onhandige’ spel goed het gevecht zien wat hij in zich heeft, wat moet hij doen om het café goed te laten draaien, maar ook Doortje niet te verliezen aan de gladde Tinus?

Deze heren doen absoluut niet onder voor Jeroen van Koningsbrugge of Tim Kamps uit de eerste cast. Doe mij nog maar zo’n show! Het publiek genoot intens, er werd tot tranen toe naast mij gelachen.

Wilt u ook een avond onbezorgd genieten en lachen? De musical is nog t/m 16 juni in het Delamar in Amsterdam te zien, daarna reizen ze af naar het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam van 18 t/m 23 juni.

Lees ook: Een Hollands feestje in Amsterdam: première ’t Schaep met de 5 Pooten

Tekst en foto’s: Marloes Romeijn