fbpx

Première Nonsens

Première Nonsens

Maandag 25 januari, de dag dat de musical Nonsens in première gaat in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. De rode loper ligt al klaar en wordt langzaam gevuld door vele BN’ers en wat minder bekende Nederlanders. Allemaal zijn ze waanzinnig benieuwd naar de nieuwe musical over nonnen.

De musical Nonsens bestaat al een tijdje en is al vaker op de planken gebracht, ook in Nederland. Het verhaal gaat over vijf nonnen die door een verkeerd gevallen gerecht per ongeluk zo’n beetje alle nonnen in het klooster kwijtraken, omdat zij overlijden na het eten van het gerecht. Op hilarische wijze wordt verteld dat er een aantal van de nonnen al wel begraven is, maar dat er voor een aantal nonnen nog geen geld was voor een fatsoenlijke uitvaart. Daarom hebben de vijf overgebleven nonnen bedacht om een benefietconcert te organiseren en daarmee geld op te halen voor de begrafenis van de overige zusters. Zoals al wel te lezen een compleet bizar verhaal, maar daarom zo fantastisch bedacht en uitgevoerd. Musicalproducenten Dommelgraaf & Cornelissen hebben de musical comedy, geschreven door Dan Goggin, in een modern jasje gestoken.

Opvallend en zeer aangenaam is te noemen dat de rollen van deze voorstelling gespeeld worden door topvrouwen in de musicalwereld. Marjolijn Touw, Mariska van Kolck, Wieneke Remmers, Brigitte Heitzer en Renée van Wegberg, wie kent ze niet?

Nonsens04 foto Roy Beusker
Logisch dat deze dames gevraagd zijn voor Nonsens. De rol van moeder overste is natuurlijk op het lijf geschreven van Marjolijn Touw, ze speelde de rol hilarisch, hysterisch en waanzinnig goed. Mariska van Kolck speelt de rol van zuster Maria Futilia en is de rechterhand van moeder overste. Net zoals Marjolijn, past Mariska perfect in deze rol. Niet alleen kan ze de rol spelen als rol, maar kan ze ook genoeg van haarzelf laten zien. Natuurlijk zingt ze prachtig en speelt ze de sterren van de hemel. Wieneke Remmers speelt de rol van zuster Maria Beyoncé, een zuster die nogal rebels is. Als je aan Wieneke denkt, denk je misschien niet meteen aan een rebelse actrice, maar toch weet ze genoeg van haarzelf in de rol te leggen, waardoor het enorm geloofwaardig wordt. Het Amsterdamse accent houdt ze de hele voorstelling vol en ook als er gezongen moet worden, hoor het accent van Wieneke niet ontbreken. Brigitte Heitzer speelt zuster Maria Amnesia. Het is een komische rol, waarin Brigitte haar ei erg goed kwijt kan. Ze speelt een zuster die vergeten is wie ze van origine is en is daardoor niet helemaal goed, wat zorgt voor hilarische situaties. Zuster Maria Pavlova wordt gespeeld door Renée van Wegberg. Deze zuster houdt erg van dansen en vindt het heerlijk om de hele dag door te doen. Ze is de jongste en misschien ook wel de naïefste van het stel. Dat alle vijf de dames perfecte zangeressen zijn staat buiten kijf. Bij de samenzang was er dan ook nooit een valse noot te ontdekken. Dat ze een knap staaltje acteerwerk bezitten dat zal ook weinig mensen verbazen, maar dat deze dames stuk voor stuk zó hilarisch konden zijn, wist ik nog niet. Deze dames zorgden ervoor dat ik baalde dat ik mijn tissues thuis had laten liggen. De zaal, inclusief ik, hebben de tranen over onze wangen zien biggellen, omdat de voorstelling zo waanzinnig grappig was, maar vooral ook omdat deze actrices stuk voor stuk een komische timing bezitten waar menig stand up comedian nog een puntje aan kan zuigen.
Niets dan lof voor deze fantastische voorstelling en gaat dat zien, gaat dat zien, gaat dat zien!

Meer infromatie vindt u hier

Door: Milou van de Wiel
Foto’s: Roy Beusker

2016-01-26T14:00:33+00:0026/01/2016 14:00|

Leave A Comment