Op 14 oktober stond het Luxor theater al op zijn kop met de grootse première van All Stars de musical. Hoezo nu nog een première dan vraagt u zich af? De (hoofd)rol van Hero wordt gedeeld tussen Jim Bakkum en Levi van Kempen. Jim stond in oktober in de spotlights en vandaag was het de beurt aan Levi.Na al een aantal keren de rol gespeeld te hebben mocht hij voor pers en publiek zijn officiële première beleven.

Hero is een van de jongens van Swift boys 8. De jongens, of eigenlijk al mannen, slaan geen zondag over om met elkaar te voetballen, te geinen in de kleedkamer en de derde helft uit te spelen. Terwijl de mannen zich voorbereiden op de 500ste wedstrijd zijn het de vrouwen die de vriendschappen op scherp zetten. Vooral in de tweede akte komt er wat meer diepgang in het verhaal en is het motto van de voorstelling; samen ben je niet alleen.

Wat misschien niet iedereen weet is dat Levi al in 1999 zijn eerste musical-vlieguren maakte als Rudolf in Elisabeth. Wat minder lang geleden (2007) zagen we Levi nog als Danny Zuko in Grease maar het grote publiek zal hem toch meer van zijn televisiewerk (her)kennen. Presentator bij Disney XD, stemacteur voor Big Time Rush en een van de discipelen in de afgelopen Passion.
Vandaag mocht hij in de huid kruipen van Hero, een verlegen jongen die in zijn ogen zijn vader zwaar heeft teleurgesteld door niet in het bedrijf te gaan werken maar voor zijn muziek wil gaan. Als hij zijn vriend aan een baantje wilt helpen ontmoet hij Claire, waar hij met een donder, een bliksem, op slag verliefd op wordt. Of zij ook die liefde beantwoordt…

Als we heel eerlijk zijn vinden wij Hero niet een uitgesproken hoofdrol in deze voorstelling. Aan het einde hebben we dan ook niet het idee dat we dit personage nu echt hebben leren kennen. In tegenstelling tot Bram, gespeeld door Alex Hendricks en Mark, (Urvin Monte). Een mooie verhaallijn voor Bram, die toch even aanstipt dat uit de kast komen bij een voetbalclub niet vanzelfsprekend is. De ware troef van dit stuk komt aan het einde als de vrouwen zich er mee gaan bemoeien. Ruth Sahertian is echt hilarisch met haar ‘gesproken whats app’ opmerkingen en zet een lekkere voetbalvrouw neer. Sarah Janneh, die de vrouw van Willem speelt is ook geweldig met haar komische timing in een hysterische setting. Het tegenspel van Mike Weerts (Willem) is dan ook de gouden aanzet hiervoor.
Hero zelf is wat ons betreft dus iets minder uitgelicht als verwacht. Het ‘toen ik je zag’ was niet het hoogtepunt geworden waar we naar uitkeken, hoewel het een prachtig nummer blijft en Levi het ook met verve bracht. Het raakte minder dan bijvoorbeeld het duet tussen Kees Boot als vader van en met zijn zoon Johnny (Lucas Hamminga). De opmerkingen naar Hero voorafgaand aan het optreden, het feit dat hij moet betalen om op te treden omdat hij toch niet echt ‘first class artiestenwerk is’, zal ook wat grappiger bij Jim vallen dan bij Levi denken wij zo.
Desondanks heeft Levi bewezen dat met deze wissel in de opstelling, het veld een vernieuwend spel kan laten zien en dit absoluut tot score kan leiden. Een waardige alternate voor een gedenkwaardige rol, als we terugdenken aan de film…

Direct na het persmoment was het wel inpakken en wegwezen want het gezelschap verplaatst zich voor de volgende wedstrijd in Eindhoven.
Tot en met maart 2019 toeren de Swift boys en girls nog door Nederland. Voor kaarten kijk je op www.allstarsdemusical.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier

Verslag: Mariska Steenbergen
Foto’s: Merel van Dooren

Lees ook: All Stars de musical trapt af