In 2004 was de allereerste aflevering van ‘Kinderen geen bezwaar’ te zien en na 210 afleveringen stopte de televisieserie in 2013. DommelGraaf & Cornelissen Entertainment brengt de toneelkomedie nu in het theater en maandag 29 september vond de première plaats.

Verhaal
Gerard heeft een huisje in Frankrijk gekocht. Online… Zonder het eerst te bekijken. Wanneer hij daar samen met Sinan aan komt, blijkt het een enorme bouwval te zijn. Dus toch! En Maud had ‘m nog zo gewaarschuwd. De mannen gaan meteen aan de slag. Afgeleid door de aanwezigheid van prachtige buurvrouw Isabelle – met wie ze nauwelijks kunnen communiceren omdat ze alleen maar Frans spreekt – en geholpen door actrice Kiki Classen van Zeg ‘ns AAA, die al enige tijd op het Franse platteland woont en landgenoten helpt die daar een huisje kopen. Ondertussen zit Maud thuis in Nederland en hebben ze via Skype contact met haar. Zal Gerard de bouwval op tijd weten op te knappen? Zelf denkt hij van wel. Sterker nog: hij heeft plannen er een restaurant beginnen! Chez Gerard! Voor de feestelijk opening wordt een aantal mensen uit het publiek uitgenodigd.

Kinderen geen bezwaar-1

Alfred van den Heuvel speelt natuurlijk Gerard en kan dit niet zonder grappen en grollen doen waarbij het script daarmee rekening lijkt te houden. De vierde wand wordt diverse malen doorbroken en dan is Alfred van den Heuvel nog meer in zijn element. Gurkan Küçüksenturk speelt zijn rol van Sinan die weer single is en dat maakt zijn rol ineens veel leuker en interessanter. De wisselwerking tussen Gurkan en Alfred is speels en uitdagend naar elkaar toe.

Kiki Classen zit weer in een TV-komedie maar is ineens beland in Kinderen geen Bezwaar en past daar naadloos. De revelatie is Renée van Wegberg die de hele voorstelling in vloeiend Frans speelt. ‘Ik heb me echt door de auditie heen gebluft’; vertelt ze. ‘Het zijn echt Franse zinnen. Ze zochten echt Vlaamse actrices maar toen mijn agent belde zei ik; laten we het maar doen. De auditie ging prima. Ik heb er ook hard voor gestudeerd van te voren. Ze geloofden het helemaal. Toen ik het hele script kreeg zat ik wel even met mijn handen in het haar’. Een blijspel is nieuw voor Renée die deze voorstelling op haar pad vond. ‘Het klikt ook heel goed tussen Alfred, Kiki en Gurkan. Ik vind die komische timing heel leuk. Ik probeerde dat ook al in musicals te doen maar hier kan dat helemaal. Het was spannend om te doen maar ook heel leuk. Ik leer ook veel van Alfred en Kiki’.

Kinderen geen bezwaar-3

Haye van der Heyden nam het script en de regie van Kinderen geen bezwaar voor zijn rekening. De verhaallijnen en de personages zijn hem zeker niet vreemd, aangezien hij alle 210 afleveringen van de tv-serie schreef. Anne-Mieke Ruyten, speelt middels een skype verbinding mee en ook zij doorbreekt regelmatig de vierde wand als zij haar bevindingen wilt delen met het publiek. Het is een ludieke manier om haar zo toch deel uit te laten maken van de voorstelling. Het geheel resulteert in een vrolijke  voorstelling die een bezoek zeker waard is.

Cast
Alfred van den Heuvel – Gerard
Kiki Classen – Kiki Classen
Renée van Wegberg – Isabelle
Gurkan Küçüksenturk – Sinan

Kijk voor meer informatie op http://www.dommelgraafencornelissen.nl/voorstellingen/kinderen-geen-bezwaar

Voor de fotoreportage klikt u hier

Lees ook: Kinderen Geen Bezwaar gaat het theater in