Een paar hoge noten schieten de zaal in. De klassieke toon is gezet. Het podium wint gelijk de aandacht van het publiek. Al snel verschijnt Marije van Sonsbeek op het toneel. Uit volle borst zingt zij een stukje ‘Il Dolce Suono’. Een verrassend begin van de show Jeans: Wings of Dreams die afgelopen maandag haar première had in Het Park in Hoorn.

Het programma blijft echter niet klassiek. Al snel komen de drie andere diva’s, Manon Prins, Tibisay Mercera en Tjindjara Metschendorp, Marije van Sonsbeek vergezellen. De vierkoppige band, Marco Verhoogt, Kees de Groot, Shelton Telesford en Bennie Top, zet het bekende popnummer ‘Sweet Dreams’ van Beyonce Knowles in. Op enkele losschietende noten na, begint de voorstelling spetterend.

De eerste akte van de show mist wel een variatie qua muziekgenres. Dat wordt al snel opgelost met het nummer ‘De balletjes van de koningin’ die precies op het goede moment ingezet wordt. Het publiek ontwaakt weer na het horen van een aantal ballads en swingt lekker mee. Er vormt zich zelfs een kleine polonaise op het podium. Niet alleen Beatrix rent er in mee, ook een Obama en Mandela springen in het rond. Voor de pauze mag het publiek nog genieten van het nummer ‘Hey, Soul Sister’ die oorspronkelijk gezongen wordt door Train. Tijdens dit optreden nemen de mannelijke zangers, Leon de Graaf, Diederick Ensink, Benny Hölzken en Nigel Brown, het over. Nog voor de pauze komt het hele gezelschap het podium op om bij het publiek nog een grote indruk achter te laten voordat de pauze begint. Het nummer ‘Jump’ laat het publiek mee ‘jumpen’, totdat het doek dicht valt of met andere woorden, dicht trilt.

Nummers van Robbie Williams en Michael Jackson blijven ook niet achterwegen. Het tekort aan variatie qua muziek genres in de eerste helft, wordt in de tweede helft helemaal goed gemaakt. De leuke kostuums, het vele gebruik van pruiken en de imitaties van artiesten maakt de show erg luchtig. Het welbekende nummer ‘Gangnam Style’ van Psy kwam tot zijn recht. Met vlotte, maar waarschijnlijk ook erg vermoeiende danspassen, wordt het nummer vertoond.
Jeans: Wings of Dreams voert je letterlijk mee naar een droomwereld. Voor een paar uur kan je genieten van verschillende iconen. Voor elk wat wils; de muziekgenres variëren van reggae tot pop van Nederlandstalig tot Engels. Een luchtige en verassende show om even te ontspannen en te genieten van vrolijke nummers maar ook van ballads. De groep weet elk liedje in een ander jasje te steken. Om thuis naar de radio te luisteren is dan ook geen excuus om dit spektakel te missen.

Kijk voor meer informatie op http://www.jeanstheatershows.nl
Bekijk hier de fotoreportage. 

Tekst Romanca van Vuure
Foto’s Peggy de Haan