De derdejaarsstudenten van de Frank Sanders Akedemie hebben in De Kleine Komedie in Amsterdam de première van hun afstudeervoorstelling gespeeld. De musical “De Fantast”is gebaseerd op de film “Big Fish” van Tim Burton. De studenten hebben er een kleurrijk absurdistisch verhaal van gemaakt in een minimale setting met een optimaal effect.

Het verhaal gaat over een vader, een verteller; die al zijn leven lang fantasieverhalen vertelt aan iedereen die hij tegenkomt. Dit irriteert de iets rationeler ingestelde zoon mateloos, maar nu zijn vader op sterven ligt probeert hij er toch achter te komen wie de man achter al die verzinsels nu werkelijk is.

De20Fantast20premiere-2

Hiermee sloten de studenten hun studiejaar af en zal een aantal het werkveld ingaan of een aanvullende opleiding volgen. Een aantal zal stage gaan lopen en/of  het masterjaar in gaan.

De groep derdejaarsstudenten bestaan uit: Annefleur van den Berg, Martijn Broekaart, Simon Brommer, Megan Cameron, Marijke Castelijns, Esmee Dekker, Kas Dekker, Lisa Emmerik, Sanne Franssen, Julia Herfst, Laura ter Horst, Robin Pels, Nikki van Rossum, Shaneequa Thelissen, Buddy Vedder en Marvin Verheijden.

Het resultaat van de premiere was een daverend applaus van het publiek in de Kleine Komedie dat vrijwel uitverkocht was.

De20Fantast20premiere-1

Regie: Steven Moonen
Choreografie: Ivo Chundro
Piano: Joni van Rossum
Vormgeving: Gina Feduzzi
Kostuums: Glenn Hewitt
Vocal coach: Margot Giselle
Productie: Merel Bussink-Holl
PR & grafische vormgeving: Christian Seykens
Company manager: Bas Bovelander

Klik hier voor de fotoreportage.

Lees ook:
Fantasierijke musical “De Fantast” van de derdejaars F.S.A.
De Fantast, een absurd verhaal dat je moet zien.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.