Op vrijdag 14 september gaat om 20.00 uur de muziektheatervoorstelling ‘Addergebroed in Concert’ in première in Theater DNK in Assen.  In tekst en regie van Koen van Dijk, met composities van het Drentse duo Tangarine en hoofdrollen voor o.a. Tony Neef en Wieneke Remmers belooft het een hoogwaardige ode te worden aan een stukje Drentse historie.

‘Addergebroed in Concert’: over giftige ambities, mooi Drenthe en blinde liefde

In dit theaterconcert brengt Tony Neef de achttiende-eeuwse belastingontvanger Johannes van Lier op intrigerende manier tot leven; een man die tot de elite van de provincie behoorde. Terwijl hij werkt aan de publicatie van een wetenschappelijk onderzoek naar slangen, raakt hij zelf verwikkeld in een politieke slangenkuil en neemt zijn leven een drastische wending. Een theaterconcert van de makers van de voor een Musical Award genomineerde musical ‘Tick, Tick, Boom!’, gebaseerd op waargebeurde verhalen, maar gegoten in een fris en eigentijds jasje.

Cast & creatives

Tekst & regie: Koen van Dijk
Composities: Tangarine
Arrangementen: Ad van Dijk
Muzikale uitvoering: Noord Nederlands Jeugd Orkest

Johannes van Lier, belastingontvanger – Tony Neef, Rolina, zijn vrouw – Wieneke Remmers, Barbara, zijn dochter – Anouk Snel, Baron de Vos van Steenwijk e.a. – Ruud van Overdijk, Stadhouder Willem V (Van Oranje) e.a. – Florens Eykemans, Wit Wief e.a. – Rianne Peterson, Wilhelmina van Pruisen e.a. – Meren Verhaegh.

Praktische informatie

Datum:                                       vr 14 september 2018
Aanvang:                                  20:00
Entreeprijs:                              € 20,- 1e rang / CJP € 18,- / 2e rang € 18,-