In de Roode Bioscoop in Amsterdam vond maandagavond de eerste editie plaats van Carte Blanche. Jonge gedreven artiesten, die uitvoerend werkzaam zijn in de theaterwereld, grijpen deze avonden aan om hun ambities verder te ontplooien. Ze krijgen Carte Blanche en zoeken met bestaand en nieuw materiaal de grenzen op van hun theatrale visie en mogelijkheden.

Marinka Rijnsaard
Marinka Rijnsaard studeert momenteel Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor Kunsten. Dit seizoen loopt ze stage in Assepoester de Musical en in het verleden heeft ze in meerdere kleine producties gestaan. Haar zelf geschreven voorstelling, die ze speelde, gaat over een meisje dat het verschil tussen haar fantasie en werkelijkheid niet meer kan zien. Ze leeft in haar eigen wereld en dat zorgt voor gekke en leuke situaties. Met deze solovoorstelling zal Marinka ook afstuderen. De verhaallijn is raadselachtig en net als je het denkt te snappen brengt Marinka je op een dwaalspoor en zoek je ongemerkt toch weer verder. Het verhaal van Marinka is verrassend en vol met verschillende personen die ineens opduiken in een rol die verraadt dat dit toch niet het karakter is dat die ze pretendeert te zijn. Is het werkelijkheid of fantasie?

Marinka Wolter Tanja Canick Abke-10

Wolter Weulink
Wolter Weulink is vanaf jonge leeftijd al bezig met het maken van muziek. Na zijn middelbare school wordt Wolter aangenomen voor de opleiding Muziektheater op het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Hier volgt hij de eerste twee jaar hoofdvak piano en switcht vervolgens naar het hoofdvak zang. Eind juni 2013 is Wolter afgestudeerd met zijn zelfgeschreven voorstelling Perfect. Hiermee stond hij onlangs in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Vanaf September 2014 is Wolter te zien met de voorstelling Dissus van theatergroep Kwatta in samenwerking met het Gelders Orkest. Wolter zijn stijl doet denken aan Theo Nijland, los, ontspannen en verhalend waarbij hij zijn publiek steeds bij de les houdt met een intense combinatie van vertellen en pakkende muziek en zang. Hierbij begeleidt hij zichzelf op de vleugel. Ontspannen zittend met zijn benen over elkaar. Het verhaal over de Nespresso van de Bijenkorf loopt als een rode draad door zijn voorstelling.
In zijn voorstelling Perfect, gaat Wolter op zoek gaat naar de perfectie. Iedereen moet kunnen functioneren binnen de maatschappij. Dus sleept men zichzelf naar psychiaters, doctoren en artsen om volmaakt te worden. Presteren is de norm. Dus sleept men zichzelf naar sportscholen, datingsites, het onderwijs en talentenjachten om volmaakt te worden. Wat levert dit op? Bereiken we wel perfectie door het maximale van elkaar en onszelf te vragen?

Marinka Wolter Tanja Canick Abke-22Tanja de Raad & Canick Hermans

Tanja en Canick, volle kaas en halve pinda. Orde en chaos. Structuur en Vrijheid. Tanja en Canick zijn beiden in 2012 afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten richting Musicaltheater. Daarna waarna zij te zien in voorstellingen als De Producers en Bumba. Ze ( Hermans weet Raad ) speelden het fragmentarisch theaterstuk ‘Hebbedingen’ over hun kijk op de (on)mogelijkheden van de hedendaagse communicatie. Een voorstelling over hoe de technologie van nu ons helpt en verpest. Over contact, uitvindingen en vriendschap. Internet, smartphones, tablets, whatsapp, bitcoins, 2G, 3G, 4G; zij kunnen het allemaal niet meer bijhouden. Nu ook te zien in 3D!
En 3D is het maar toch anders dan u verwacht ook al krijgt het publiek een 3D-bril op. Deze voorstelling is bedoeld voor het hele gezin. De hele maatschappij wordt beheerst door mobiele technologie maar helpt die technologie ons? Kunnen we zonder deze vorm van mobieltainment? Tijdens deze voorstelling met onverwachte wendingen komt u daar zeker achter en kan het zelfs zijn dat u vrijwillig afstand doet van iets dat u dierbaar is. Uw mobiele telefoon.

Marinka Wolter Tanja Canick Abke-48Abke Bruins

Abke wordt na het behalen van haar diploma Kunst en Cultuur in Zwolle aangenomen op de opleiding Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Tijdens deze opleidingen deed Abke in 2005 ervaring op met de reizende voorstelling Eurokids en speelde ze vanaf 2007 in de Efteling vele sprookjesfiguren in familieshows. Na het behalen van haar diploma werd Abke gecast voor de rol van Anne Frank in de succesvolle productie Je Anne. Deze rol werd in 2011 bekroond met de John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine productie. Naast het acteren en zingen schrijft Abke samen met pianist (en tevens broer) Bouwe mooie en intieme Nederlandstalige luisterliedjes. Gisteravond presenteerden zij hun eerste programma. Abke haar manier van zingen is verhalend en zij speelt haar liedjes met haar mooie stem waardoor het als het ware een totaalverhaal wordt waarmee ze haar publiek weet te boeien. Het mooie spel van haar broer Bouwe draagt daar ook aan bij. Zijn muziek zorgt dat je als het ware wegzweeft op het verhaal dat Abke vertelt.

Marinka Wolter Tanja Canick Abke-66Over Molenaar & Iking

Agentschap en coachingsbedrijf Molenaar & Iking vertegenwoordigt zo’n 35 artiesten die werkzaam zijn in de theaterbranche. Het agentschap zorgt er middels intensieve persoonlijke begeleiding, het aanbieden van workshops en het organiseren van theateravonden voor dat hun artiesten ondernemend in het leven staan en zich blijven ontwikkelen. De artiesten die door Molenaar & Iking worden vertegenwoordigd, waren of zijn te zien in onder meer de musicals De Jantjes, Lover of Loser, War Horse, Klaas Vaak, Shrek, 14-18, Ben X, Soldaat van Oranje en Ik, Driss, in de theatershows Cirque Stiletto 2, Bumba Show, Bob de Bouwer, Thomas de Stoomlocomotief en Dinnershow of Dreams, in het entertainment van Norwegian Cruise Line en in de tv-serie Spangas.

Maandag 31 maart ’14 spelen: Elkie Broers, Jennie Hidding & Lisanne Schut, Charlotte de Vries & Sabine Krol en Barbera van der Kaay

Kijk voor meer informatie op http://www.roodebioscoop.nl/Losse-programmas/168-Carte-Blanche—31-maart&maand=2

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Meer musicalnieuws? Like us !!!!