“Oh, God, zeg alsjeblieft dat het allemaal goed komt. Ik voel me niet goed. Tickets, geld, paspoort? Het was makkelijker geweest als ik het hem verteld had. Of toch niet?”

 

Yalan Lips speelde vanmiddag haar zelfschreven afstudeersolo ‘Vrijgevlochten’. Een verhaal over Rapunzel, een getrouwde vrouw die elke dag weer wordt opgesloten door haar man in hun appartement. Gedurende het verhaal komen we achter de reden van de eenzame opsluiting. Ze is vreemd gegaan met haar Russische leraar en haar man kwam daar achter. Het enige contact dat Rapunzel nu nog heeft, is via het raam met haar buren. Ook heeft ze regelmatig hele gesprekken met haar muur die ook nog eens antwoord geeft. Rapunzel besluit haar lot te veranderen. Geluk heb je zelf in de hand. Toch?

Het is een origineel verhaal waarbij het publiek regelmatig in lachen uitbarst, maar aan het einde ook een traantje wegpinkt. De nummers die werden gezongen varieerden van countryachtige muziek tot “Ademnood” van Linda, Roos en Jessica en “Come away with me” van Norah Jones. Het maakte niet wat de stijl was. Het leek Yalan allemaal zeer gemakkelijk af te gaan. Ze werd fantastisch begeleid door de band en de backing vocals. Aan elk detail was gedacht en er waren originele vondsten waarvan de ontsnapping van Rapunzel wel een hoogtepunt was. Dit was zo’n solo waar je energie van krijgt en waardoor je huppelend het theater verlaat. Het is voor het publiek dat er vandaag niet bij kon zijn te hopen dat Yalan deze voorstelling nog vaak mag spelen.

Regie: Marc Krone | muzikaal leider/pianist: Bob Tonglet | band: Erik Verberne, Bente van den Oetelaar, Reggy van Bakel | Backing Vocals: Annemarie Lauretta, Milan van Waardenburg

Voor de fotoreportage klikt u hier.