Gisteravond waren de laatste voorstellingen van Yoshua, Nienke en Stéphania aan de Masteropleiding Music Fontys. Als je een hbo-opleiding met succes hebt afgerond, kun je je carrière een extra impuls geven door een masteropleiding te volgen. Een masteropleiding geeft verdieping en bied je de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen of te specialiseren. Binnen de Master of Music ontwikkel je je verder tot topmusicus, maar je leert je ook zelfstandig te vestigen in de professionele muziekwereld en maakt keuzes in je artistieke groei.

Yoshua van den Broek

Na twee jaar master Fontys en vier jaar Codarts studeerde Yoshua van den Broek subliem af. Het was best een ingewikkeld stuk en er moest veel gebeuren in het hoofd van het publiek maar met zijn heldere spel en zang is het Yoshua volledig gelukt om het publiek mee te nemen in het verhaal. Yoshua kan met veel precisie en gedetailleerdheid communiceren met het publiek.

Yoshua had in 2012 de keuze tussen een opleiding tot KLM-piloot of Codarts en koos uiteindelijk voor een opleiding aan Codarts, maar zijn solo op Fontys ging juist over de luchtvaart. We volgden een piloot die is neergestort. Met intens spel en zijn prachtige stem wist hij het publiek volledig in te pakken.

Regie: Saskia Mees
Vleugel: Steven van Gool

Stéphania Casneuf en Nienke van Horen – WESP

Stéphania en Nienke kozen voor een duo-voorstelling. Zij speelden het intrigerende verhaal van twee oud-klasgenoten die elkaar 15 jaar later weer ontmoeten. De een hoogzwanger van haar vierde kind en gekleed in trainingspak. De ander sjiek gekleed en in het verleden gepest door haar klasgenoot. Zij heeft ontdekt dat haar man vreemdgaat en wil hem laten vermoorden door de klasgenoot, omdat die daar volgens haar wel toe in staat in. Wat volgde was een goed verhaal met een verrassende plot.

Nienke en Stéphania hebben met indringend spel het publiek op het puntje van de stoel laten zitten. Beiden beschikken ze over een prachtige stem die in de solo’s prachtig tot hun recht kwamen, maar ook tijdens de samenzang prachtig kleurden.

Regie: Anneleen de Smedt
Muzikanten: Rolf van de Sande en Andreas Doncker

Beide voorstellingen zouden perfect op b.v. de Parade kunnen staan en verdienen ook echt een vervolg.