David Schwarz en Lucas Schilperoort, studenten aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten, gaven gisteravond elk een indrukwekkende solovoorstelling weg.

David beet de spits af en begon met een nummer dat goed aansloot bij de actualiteiten van afgelopen periode. Rust en onrust liet hij daarin weerklinken. Hij liet daarop een grappig nummer volgen waarin hij verschillende gezichtsuitdrukkingen en intonaties liet zien en horen. In de verdere nummers kwam er nog wat rock voorbij en hij eindigde met een bedeesde solo, waarin hij enkel met zijn gezicht in het licht zichtbaar was en dit zo nog meer kracht aan het liedje gaf.

Hij koos ervoor om op één lijn te blijven staan, zij het centraal, achterin bij de band of vooraan, zonder microfoon. Ondanks het minimale gebruik van de ruimte heeft hij daarentegen het maximale laten zien.

David en Lucas-69

Lucas rode draad door zijn solo was ‘jezelf accepteren zoals je bent’. Hij zette met medestudenten een krachtige voorstelling neer waarin hij zich bijna letterlijk bloot gaf. Verschillende emoties kwamen voorbij en het was mooi om te zien dat hij ondanks de variëteit gemakkelijk overging naar een volgend, heel ander soort, nummer. Hij zingt prettig, komt zelfverzekerd over en weet het publiek op hem te laten focussen. De choreografie knalde er ook uit, zeker na de mooie opbouw van de nummers. Met deze mooie alles-in-één solo heeft hij goed laten blijken dat hij ‘zichzelf accepteert zoals hij is’.

Foto’s: Peggy de Haan
Verslag: Rosalie Kyvon

Klik hier voor de foto’s.

Lees meer:
Wegdromen met de solo’s van Petra Ball en Lorance van Buren
Maarten Redeker laat publiek genieten
Jip en Sara laten mooie solo’s zien bij Codarts

 Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.