Rick van den Belt speelde gisteravond zijn afstudeervoorstelling Giorgio. Dit was de afsluiting van zijn master muziektheater Fontys. Natascha Molly deed tegelijk haar overgangsexamen Master muziektheater Fontys.

Gisteravond speelden Rick van den Belt ( Giorgio ), Natascha Molly ( Clara ), Elke Buyle ( Fosca ) en Zjon Smaal ( arts ).

Giorgio vertelt het verhaal van de lelijke, ziekelijke Fosca, die een dwangmatige maar onvoorwaardelijke passie ontwikkelt voor de jonge militair Giorgio. Haar passie leidt tot een tragedie. Thema’s in de musical zijn onder meer liefde, seks, obsessie, ziekte, schoonheid, kracht en manipulatie.

Bij het binnenkomen van de theaterzaal lagen Giorgio en Clara liefdevol op het bed op het toneel dat aan de linkerzijde van het toneel waar de meeste scenes van Giorgio en Clara zich afspeelden. Aan de rechterzijde stond een lange tafel waar de meeste scenes tussen Fosca, Giorgio en de kolonel-arts zich afspeelden. Doordat beide scenes zich soms gelijktijdig afspeelden ontstonden er mooie en ontroerende scenes.

De liefde van Giorgio voor Clara is aan het begin heftig maar onder druk van Fosca staat de relatie tussen Giorgio en Clara langzaam maar zeker steeds verder onder druk. De onmacht van Clara wordt mooi en ontroerend gespeeld door Natascha. De dwang die Giorgio in eerste instantie ervaart bij Fosca verandert in liefde door de onvoorwaardelijke liefde die Fosca voor Giorgio voelt en die mooi gespeeld wordt door Elke Buyle. Giorgio ervaart een grote innerlijke strijd die varieert van haat tot liefde voor Fosca en daarnaast de liefde voor de mooie Clara.

De kolonel-arts verkeert ook in een innerlijke strijd. De zorg voor de gezondheid voor Fosca en de zorg voor Giorgio waarvan hij ziet dat hij langzaam maar zeker onder de invloed komt te staan van Fosca en zijn relatie met Clara op het spel staat.

Rick beschikt over een prachtige stem. Het grootste gedeelte van de voorstelling was Rick op het toneel en hij had veel tekst waarbij zijn goede articulatie opviel. Met veel inleving zette Rick een indrukwekkende Giorgio neer.

De strijd die binnen de personages woedt wordt mooi gespeeld door deze cast. Je ziet de relaties langzaam veranderen maar ook het verdriet dat daarmee gepaard gaat.

Ze werden schitterend begeleid door Carl van Kuijck en Sonja Oberkofler op respectievelijk vleugel en saxofoon. De regie was in handen van Brigitte Odett.

Foto’s: Peggy de Haan

Lees ook:
Het dak ging eraf bij de derdejaars Muziektheater Fontys