Als je tweeënhalf jaar bezig bent geweest met jouw masteropleiding en je moet dan ineens voor een zaal met vrienden en een examencommissie jouw afstudeervoorstelling spelen moet je beschikken over sterke zenuwen en bijna vanzelfsprekend talent.

Isabeau Bosscher en Babette Ploegmakers lieten zien dat ze daarover beschikten en speelden beiden een mooie persoonlijke afstudeervoorstelling met de duidelijke titel ” Songs I give a f*ck about” en “In de nacht”.

Na de bacheloropleiding is er de mogelijkheid om door te studeren aan de tweejarige Master of Music. Binnen de Master of Music ontwikkel je je verder tot topmusicus, maar je leert je ook zelfstandig te vestigen in de professionele muziekwereld en maakt keuzes in je artistieke groei. Je bouwt aan een netwerk van musici, andere kunstenaars en zakelijke partners waar je tijdens, maar ook na je masteropleiding, profijt van hebt.fontys

Isabeau Bosscher trapte af met haar voorstelling. Met diverse nummers die ze met haar vrienden, maar toch hoofdzakelijk alleen speelde, liet Isabeau zien en vooral horen over vele talenten te beschikken waar ze haar publiek van kon laten genieten. Tussen de nummers door vertelde ze wat ze in die jaren beleefd had met hoogtepunten en dalen. Isabeau begon met haar favoriet “Stars and the Moon” van Jason Robert Brown dat ze vervolgde met een andere favoriet van haar “Just one step” van dezelfde componist. Isabeau wisselde ballads af met stevige nummers waardoor de voorstelling voorbijvloog. Ze sloot af met een nummers dat ze zong samen met haar vrienden. Je bent immers nooit alleen, het levende bewijs stond op het podium.

Piano: Neil Foreman, drums: Frank Wintermans, Bas: Bente Jasmijn, Cello: Nina Morel
Backings: Nadine Bastiaansen, Merlijne Noppen, Terence van der Loo, Jorrit de Vries en Bastiaan Sparnaay

Isabeau en Babette 87

Het eindexamen Master Muziektheater van Babette Ploegmakers had de titel “In de nacht”. Ook dit was een hele persoonlijke voorstelling waarin Babette vertelde over haar leven. Ze vindt het doodeng maar duidelijk vertrouwd met zoveel mensen in het publiek die ze kende. Desondanks is het confronterend om jouw eigen ziel en zaligheid open en bloot ten toon te spreiden maar Babette deed dat absoluut met overtuiging. Ook Babette wierp de schroom van zich en overtuigde vanaf het begin waarbij het publiek gevraagd werd de ogen te sluiten en op te gaan in het eerste nummer dat Babette zong, Nature Boy van Nat King Cole, een mooie klassieker. Daarna ging het licht aan en liet Babette horen dat ze diverse genres beheerst ondersteund door drie medestudenten ( Martijn Noort, Rick van de Belt en Meren Verhaegh ) Haar band bestond uit: Piano: Roel van den Nieuwenhoff, drums: Frank Wintermans,, gitaar: Erik Verberne, Cello: Nina Morel, trompet: Roel van der Zande

Beide dames hebben hun masteropleiding aan de Fontys Hogeschool op een schitterende wijze afgesloten.

Voor de fotoreportage klikt u hier.