Melle Kunst en Ronald Jorritsma speelden gisteravond het eindexamen ‘Een leven op papier’ en deden dat op zeer indrukwekkende wijze. Hun stemmen kleurden mooi bij elkaar en ze gaven elkaar de ruimte om te excelleren. ‘Een leven op papier’ is een bewerking van de Broadway musical ‘’The story of my life’’ van Brian Hill (auteur) & Neil Bartram (muziek en teksten).

Een leven op papier

De musical volgt een vriendschap tussen twee mannen, Arthur Kuipers ( Ronald ) en Thomas Heuvel( Melle die van jongs af aan vrienden zijn. Tijdens de begrafenis van de juffrouw van school besluiten ze dat de langstlevende de grafrede van de ander schrijft. Thomas wordt een gevierd schrijver en moet de grafrede schrijven voor Arthur. En dat valt nog niet mee omdat hij een schrijversblok heeft. Via flashbacks zien we het leven van de jongens. Het gaat Thomas allemaal voor de wind. Arthur heeft het een stuk zwaarder. Zijn moeder overlijdt al op jonge leven en als zijn vader ook overlijdt moet hij de boekenzaak van zijn vader overnemen. De mannen groeien uit elkaar en ontmoeten elkaar weer op de begrafenis van Arthur’s vader. Thomas is gevraagd om de grafrede te schrijven, maar dat lukt niet best. Arthur neemt het Thomas kwalijk dat hij een citaat van een bekend dichter gebruikt.

De musical is een authentiek werk verteld door een reeks nummers die op hun beurt speels, ontroerend en dramatisch zijn. Melle en Ronald doen het geweldig en zetten twee prachtige geloofwaardige personages neer. Vijf kwartier lang zit je op het puntje van je stoel en leef je mee met hun belevenissen. Het decor was simpel maar doeltreffend.

Regie/vertaling: André van Hest
Spel: Ronald Jorritsma & Melle Kunst
Piano: Koos van den Brekel
Cello: Maaike Heemstra
Orkestratie: Erik Vlasblom
Vocal coach: Edward Hoepelman

Voor de fotoreportage klikt u hier.