Postulante verovert harten tijdens Vlaamse première The Sound of Music

Postulante verovert harten tijdens Vlaamse première The Sound of Music

Op 23 november 2014 ging in Nederland de musical “The Sound of Music” in première . Nog geen maand later, op donderdag 18 december 2014, gaat dezelfde musical met een grotendeels zelfde cast, weer in premiere. Deze keer in het Vlaamse Antwerpen, waarin drie castleden worden vervangen.

Tout bekend Vlaanderen kwam kijken naar Kurt Rogiers als Kapitein Georgg von Trapp, Charlotte Campion als Maria Rainer en aanstormend talent Lotte Stevens als Liesl von Trapp, en ze zagen dat het goed was.

Vlaamse Cast-wijzigingen
‘Maria’ Charlotte Campion straalt elk moment dat zij op het podium staat. Deze kleine, pittige tante liet zien hoe Maria anno 2014 zowel de harten van de familie Von Trapp als het publiek steelt. Met een loepzuivere stem betovert ze de Oostenrijkse bergen en een grote belofte voor de toekomst.
Kurt Rogiers is als Kapitein von Trapp – zoals hij zelf al aangeeft in de show – ‘een vat vol verrassingen’. De bekende acteur/radio-presentator speelde zijn rol statig, disciplinair, en op zijn moment suprême, de song Edelweiss, zo kwetsbaar dat zijn stem brak en daarmee menigeen in de zaal een brok in de keel bezorgde.
Tenslotte nieuw in deze cast is Lotte Stevens als Liesl, een rol waarvoor zij in de Nederlandse tour understudy is. Een aangename, frisse verschijning op het toneel die net als haar toneelbroertjes en –zusjes Vlaamse is. Doordat het gros van de cast Nederlands is en niet over de Vlaamse tongval beschikt en hier ook geen poging toe wagen, is het fijn luisteren naar de familie Von Trapp die met hetzelfde accent spreken en zingen.

SOM36

En zingen, dat kunnen de kinderen die via het VTM TV-programma “Wie o Wie zingt Do Re Mi” ontzettend goed. Stuk voor stuk stelen ze de harten van het publiek. Brigitta met haar grapjes en directheid, Gretl met haar aandoenlijkheid, Kürt die zo graag een beetje ouder zou zijn, deze kinderen zijn absoluut goed gekozen voor hun rol. Chapeau!!

Dat deze castleden later met repeteren voor hun rollen zijn gestart dan hun mede-castleden is geenszins te merken. Iedereen speelt en zingt op het toppen van hun kunnen. Zo krijgen Cindy Bell (barones Elsa Schräder) en Tony Neef (Max Dettweiler) de lachers op hun hand, bezorgt de prachtige zang van Maaike Widdershoven als Moeder Overste het publiek kippenvel en blijkt Martijn Vogel niet alleen te kunnen zingen, maar ook prachtig sierlijk te kunnen dansen.
Al met al dus een ware must-see voor de kerstdagen.

SOM32

The Sound of Music
De musical “The Sound of Music” vertelt het bekende verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de Kapitein een tijd van huis is, laat Maria de kinderen weer opbloeien. Dit is in het kort verhaal van deze musical die de bekende liedjes zoals Do Re Mi, My Favorite Things en Edelweiss bevat.
‘The Sound of Music’ is het grootste succes van Richard Rodgers en Oscar Hammerstein en wordt sinds 1959 in theaters over de hele wereld gespeeld. Een aantal jaar later werd het verhaal over Maria, Kapitein von Trapp en zijn zeven kinderen ook verfilmd. Deze verfilming is zelfs zo’n grote hit geworden dat ‘The Sound of Music’ vijftig jaar later nog steeds in de top 3 staat van meest succesvolle films allertijden.

Cast:
Charlotte Campion – Maria Rainer
Kurt Rogiers – Kapitein von Trapp
Maaike Widdershoven – Moeder Overste
Tony Neef – Max Dettweiler
Cindy Bell – Barones Schräder
Lotte Stevens – Liesl
Martijn Vogel – Rolf

Kijk voor meer informatie op http://www.musichall.be maar wees er snel bij, de ticketverkoop loopt als een bergtrein! Daarbij is dit het ideale moment de musical te bezoeken, want waarom de film op TV kijken als je het ook live onstage kunt zien en nog meer meegevoerd kunt worden met het wel en wee van de familie Von Trapp aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog?

Lees ook:
Ticketverkoop The Sound of Music loopt als een bergtrein

Bekijk hier de fotoreportage

Verslag en foto’s: Gaby Lejeune

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.

2018-02-22T21:31:09+00:0019/12/2014 16:05|

Leave A Comment