Na ongeveer 26 producties heeft musicalacteur en choreograaf Stanley Burleson, bekend van Miss Saigon en Beauty And The Beast, vandaag de Gouden Genesius Penning in ontvangst mogen nemen. De uitreiking, georganiseerd door Stichting Tekstpierement, werd gevierd in de volle Koepelkerk te Amsterdam. “Zonder diepte punten, zijn er geen hoogte punten”, aldus Stanley.

Er was een grote opkomst. Verschillende collega’s van Stanley Burleson waren uitgenodigd om een herinnering aan Stanley te delen of droegen een nummer aan hem op tijdens de uitreiking van de penning. Zo kwamen onder andere Walter Groenen, Tony Neef en Karin Bloemen een woordje doen. Een aantal collega’s van Stanley konden er niet bij zijn, maar ook zij kregen de kans om via een videocompilatie toch iets te zeggen. Zo waren Chantal Jansen en Joop van den Ende te zien. “Stanley je bent een producers dream”, aldus Van den Ende.

Na alle lieve woorden, was het aan Frank Sanders om de Gouden Genesius Penning uit te reiken. “Nu hoor je ook een beetje bij mij”, zei Frank terwijl hij Stanley de Penning gaf. “Het is overweldigend”, begint Burleson ontroerd aan zijn speech. “In 1986 ging ik voor het eerst naar het theater. Ik zag toen het stuk Madame Arthur van Frank Sanders en Jos Brink. Vanaf dat moment wist ik het. Ik heb veel geluk gehad tijdens mijn carrière. Ik zit nu 30 jaar in het vak en daar mogen jullie nog minstens 20 jaar bij optellen.” Na de mooie speech werd de avond feestelijk afgesloten.

IMG 0048

De Gouden Genesius Penning
De Gouden Genesius Penning is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan het werk van theaterpersoonlijkheid Jos Brink. De penning wordt elk jaar uitgereikt aan een podiumkunstenaar met uitzonderlijke talenten. In 2015 heeft Ara Halici de penning mogen ontvangen en in 2016 Karin Bloemen.

Verslag: Romanca van Vuure
Foto’s: Stefan Pelgrom