Vaak zien we musicalgezelschappen waar het enthousiasme van de spelers en het artistiek team de belangrijkste motivator is, prachtig om te zien en in mee te gaan. Maar soms tref je een artistiek team die vindt dat dat niet voldoende is en pas een volledige musical gaan produceren als ze weten dat ze er helemaal klaar voor zijn. Dat zijn Nick, Guido en Milou van Plzier Entertainment. Ervaring in les geven: Check. Ervaring met spelen in een musical check, choreografie ervaring: check. Ervaring met entertainment producties van idee tot show? Check! Het doel voor deze eerste musicalproductie was niet enkel de jongeren helpen zich verder te ontwikkelen op het gebied van dans, spel en zang en samen plezier te hebben. Hoog op de prioriteitenlijst stond ook een kwalitatief goede voorstelling neerzetten. En al deze doelen zijn vandaag behaald!

Zware dag gehad? Deze groep geeft je weer energie! De catchy muziek helpt om het publiek mee te nemen in dit typische high school feel good moment. Het script en het verhaal zijn niet spannend. Voorspelbare tekstkeuzes en een verhaallijn die naar een overduidelijke (wel mooie) boodschap toewerkt maken het geen interessante musical. Des te groter de prestatie van deze cast om toch het publiek mee te nemen in het verhaal. Het publiek laat zich niet afleiden door de swingende muziek en kijkt in bijna volledige stilte naar alles wat er op het podium gebeurt. Wel jammer dat microfoon soms te laat aangaan waardoor mooie stemmen even wegvallen. Met name in de eerste acte missen er ook wat mooie overgangen tussen de scènes en volgt na ieder nummer een kort ombouw moment wat het tempo er iets uit haalt. Maar zodra er iemand op het podium verschijnt is dat wachten vergeten.

Femke straalt als de omroepster Jackie Scott en zet de toon qua energieniveau voor de rest van de cast. Een plezier om haar steeds haar podiummomenten te zien pakken. Ook Tyrone als Kelsey Nielsen, de schrijver van de nieuwe musicalversie van Romeo en Julliet valt in hele positieve zin op. Waar mogelijk, binnen de beperkingen van het script, laat hij een mooie karakterontwikkeling zien.

De twee duo’s in de hoofdrollen zijn fantastisch op elkaar ingespeeld en helpen elkaar groeien. Amber (Sharpay Evans) en Quincy (Ryan Evans) brengen de humor in het stuk en hun mimiek en lichaamstaal is een show op zichzelf.

Madelon (Gabriella Montez) en Denyell (Troy Bolton) beginnen sterk, maar groeien enorm bij hun auditie voor de musical. Het auditieduet bezorgt het hele publiek kippenvel en bevestigt: dit is hoe dit nummer hoort te klinken, dit is hoe Kelsey het bedacht heeft.

In High School Musical van plzier Entertainment zijn 24 jonge talenten bij elkaar gekomen om plezier te hebben, verder te ontwikkelen en een fantastische voorstelling te maken als een team. Dit is helemaal geslaagd en legt de lat hoog voor de volgende producties!

Het verhaal van High School Musical

Wanneer Troy Bolton en Gabriella Montez tijdens een karaokewedstrijd met elkaar moeten zingen, ontdekken ze dat ze beiden een talent en passie voor zingen hebben. Maar er wordt van beiden hele andere dingen verwacht op hun school. Troy moet het basketbalteam, waar hij aanvoerder van is, naar de overwinning leiden en Gabriella moet hetzelfde doen met haar scheikundeclub. Als hun vrienden erachter komen dat zij auditie hebben gedaan voor een schoolmusical, breekt de hel los op East High!

Skaters willen klassieke muziek maken, nerds willen hip-hop dansen en de sporters lijken mee te willen doen met “Heel Holland Bakt”. De vrienden van Troy en Gabriella willen dan ook het liefst zo snel mogelijk een eind maken aan deze hype om ‘anders’ te zijn. Sharpay, de voorzitter van de toneelclub en broer Ryan zijn ook niet bepaald blij met deze hele situatie, omdat zij ineens moeten vechten om de hoofdrollen van de schoolmusical.

Zal het de vrienden lukken Troy en Gabriella uit elkaar te drijven en op vertrouwd terrein te blijven? Of zal de liefde en passie overwinnen?

Plzier Entertainment

Het productiebedrijf dat zo graag het plezier in theater maken centraal wil houden dat ze het in de naam verwerkt hebben is van Guido Dijkstra en Nick Homan. Nick Homan als producent en Guido Dijkstra neemt de muziek en regie voor zijn rekening. Dit team werd versterkt door Milou Margaroli die deze energieke voorstelling van mooie en strakke choreografieën heeft voorzien. Duidelijk is dat er veel aandacht is besteed aan niet enkel alle danstalenten benutten, maar ook talenten verder ontwikkelen. Zowel Guido als Milou waren vorig jaar te zien in de Hilversumse versie van The Wiz door Daphne Bruinenberg producties. Guido Dijkstra werd voor zijn rol als vogelverschrikker zelfs genomineerd voor een Amateur Musical Award.

Guido en Nick hebben de smaak te pakken met Plzier Entertainment en brengen High School Musical met een andere cast ook in Arnhem op de planken. Ook het volgende project in Hilversum staat al gepland: de musical Hairspray op 28 juni 2020!

Speeldata:

High School Musical Arnhem: 6 juni 2020

Hairspray Hilversum: 28 juni 2020

Meer informatie: www.plzier.nl

Lisa Jansen

Lees ook: High School Musical van Plzier Entertainment is veelbelovend

er zijn geen afbeeldingen gevonden