Voor veel mensen is een slokje drinken nemen tijdens een voorstelling al storend, een snoepje pakken is ‘not done’, dus een dinnershow, waarbij je een hele maaltijd naar binnen moet zien te krijgen terwijl artiesten op het toneel alles staan te geven, kan een gigantische uitdaging zijn.

Toch ging ik vol zin en goede moed op weg naar de Efteling om sfeer te proeven, dat was wat de uitnodiging zei. In Pinokkio’s restaurant alvast in de stemming komen voor Pinokkio, de musical die 20 september a.s. in het Eftelingtheater in première gaat. Het restaurant ‘Applause’ is inmiddels omgebouwd tot het ‘Teatro delle marionette’. De ontvangst is allervriendelijkst, Eftelingstyle! Tafeltje met zicht op podium, klantvriendelijkheid, welkomsgevoel.

De show begint al voor het voorgerecht wordt opgediend. En sfeer is er zeker. De markante Constanzo (gespeeld door Florian Slangen) zet direct de toon bijgestaan door zijn mooie vrouw (Inger van der Zanden). Een toepasselijke ‘pasta of pizza Calzone’ (de knipoogversie van ‘se bastasse una Canzona) klinkt door de zaal, direct gevolgd door het pizzalied ter gehore gebracht door Sander van Wisse. De kinderen (in grote getalen aanwezig) worden na de waarschuwing dat ze alleen van tafel mogen als er (nog) geen eten staat, meegenomen om te leren poppenspelen of (op een later moment) een Pinokkiohoedje te maken. Dit onderleiding van de familie die deze sfeervolle pizzeria bestierd.

Restaurant Pinokkio 32 

Ik blijf gedurende de show in het dilemma hangen van blijven eten?/kijken?/meeklappen? en kies toch doorgaans voor het kijken en genieten van de optredens. Zeker het gedeelte van Matthijs van de Meer (bekend van oa Heerlijk duurt het langst) waarbij het ‘oh sole mio’ voor zijn geliefde (Marieke Goemans) toch even wordt neergezet op een wijze die je je hele maaltijd doet vergeten! Na een reeks van te toevallige Italiaanse liedjes (inclusief ‘zwei kleine italiener’ en ‘la Solitudine’)  wordt het feest besloten met een disco ‘Buona Sera’ waarmee de hele zaal los gaat.

Restaurant Pinokkio 7

De gehele tijd en ook na de show is de cast in de zaal aanwezig en ‘in character’. Iets dat voor de kinderen levendig tot hun verbeelding spreekt. Leuk detail: we kregen allemaal een ansichtkaart om naar iemand op te sturen als uitnodiging voor de musical. Ik heb wijs gekozen en mijn vriendin met de jongste kinderen kan deze kaart in de bus verwachten! De uitnodiging geldt echter voor een ieder, met of zonder kinderen. En hou je van entertainment-dinner dan is dit ook zeker een aanrader om het uitje compleet te maken.

Klik hier voor onze fotoreportage.

Verslag: Mariska Steenbergen
Foto’s: Rob de Haan