Op zondagmiddag 5 Oktober vond in Schouwburg Amstelveen de première van de nieuwe musical ‘Pippi Langkous – de musical’ plaats. Pippi Langkous – de musical, gebaseerd op de verhalen van Astrid Lindgren, was in 2004 voor het eerst in het Nederlandse theater te zien. In gezelschap van honderden kinderen, pers en ander publiek speelde de cast de voorstelling die wellicht ieder theater in Nederland en België op stelten gaat zitten. Een gelikte familievoorstelling voor jong en oud die helemaal af en klaar is voor het grote publiek.

Pippi zet de boel op stelten vertelt het avontuur van het vrolijke meisje Pippi, die haar huis ‘Villa Kakelbont’ dreigt te verliezen en naar een kindertehuis moet. Tante Pastellia wil Villa Kakelbont gebruiken als repetitieruimte voor haar koor en ze wil het grijs schilderen. Tante Pastellia vindt dat Pippi naar school moet gaan en in een kindertehuis moet gaan wonen. Hier wil Pippi liever niets van weten. Toen Pippi flessenpost had ontvangen van haar vader die schreef dat hij gevangen zat op Pirateneiland gingen Pippi, Meneer Nillson , Tommie en Annika op pad om Kapitein Langkous te bevrijden…

Pippi11

Hanna van Vliet speelt meteen vanaf de eerste scène een zelfverzekerde en eigenwijze Pippi die goed zingt en geweldig speelt met de juiste energie. Hanna speelt precies als de Pippi uit de tv-serie en er zijn dan ook veel herkenningspunten met de televisieserie waaronder het feit dat Pippi nog steeds het liefst kannenpoeken eet. Ze doseert de spanning tot aan het eind van de voorstelling waardoor er een goede snelheid in de voorstelling komt. Samen met de leuke interactie die de cast heeft met de kinderen in het publiek is dit een geweldige succesformule. Joey Schalker speelt een vrolijke Tommie en Anne Deliën een mooie Annika. Dit duo kleurt heel mooi samen waardoor het een genot is om naar te kijken. Remy Koffijberg speelt Meneer Nillson die in deze voorstelling een beweeglijk en grappig karakter heeft gekregen. Verder mogen we Raymond Kurvers absoluut niet vergeten, hulde aan zijn Tante Pastellia. Hij slaat een geloofwaardige en strenge toon aan die ontzettend komisch werkt gedurende de hele voorstelling.

Pippi01

Naast een goede cast heeft ook licht, geluid en decor een belangrijke rol in deze voorstelling. Het decor is ontzettend dynamisch en functioneel en met simpele changementen verraste het decor de zaal ieder keer opnieuw. Met behulp van licht- en geluidseffecten werd het geheel versterkt. Zo konden vele situaties gecreëerd worden in relatief korte tijd.

 Pippi Langkous de musical 1 c Leo van Velzen

Aan de cast kon je zien dat ze klaar waren voor de voorstelling en klaar waren om zich te vertonen aan het Nederlandse publiek. We hebben geen enkel foutje of enig puntje van negativiteit in deze productie kunnen vinden, wat een waanzinnige prestatie is.

Met vrolijke en spetterende liedjes van Ivo de Wijs (liedteksten) en Ronny Mosuse (muziek) die vaak aanstekelijk werken laat Pippi Langkous – de musical je lachen en verbazen. Dit familiespektakel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en een feest voor het hele gezin. Pippi Langkous zet de boel op stelten is dé familiemusical van dit seizoen en is nog te zien t/m Februari 2015 in verschillende theaters in Nederland en België.

Pippi Langkous de musical 4 c Leo van Velzen

Cast:
– Hanna van Vliet
– Joey Schalker
– Anne Deliën
– Finn Poncin
– Harriët Stroet
– Raymond Kurvers
– Remy Koffijberg

Pippi07

Producent: TheaterFamilie (www.theaterfamilie.nl)

 

Tekst: Niels van Doormalen

Foto’s: Gaby Lejeune, Leo van Velzen