Pien van Gerven heeft meegedaan aan de prestigieuze Lotte Lenya Competition op Broadway New York en staat inmiddels in de halve finale van deze wedstijd voor internationaal aanstormend talent. Een grote prestatie. Pien studeerde af aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, speelde o.a. in Grand Hotel van M-Lab.

Pien van Gerven (26) komt uit Nijmegen maar woont in Amsterdam en is zangdocent aan de Babette Labeij Music Academy in Amsterdam. Het agentschap van Pien vertelde haar over de wedstrijd en nadat ze op de website had gelezen dat een mix van Broadway-musical, opera en acteren vereist was, schreef zich in. Auditie in Broadway was niet mogelijk dus heeft Pien een cameraman en pianist geregeld en ging aan de slag. Nadat alles opgenomen en gemonteerd was stuurde ze haar inzending op. Het resultaat? De halve finale.

28 mensen zijn door naar de halve finale van de drie honderd personen die meededen waarvan 3 Europeanen. De winnaars van deze wedstrijd staan allemaal op Broadway of in grote operahuizen heeft Pien inmiddels opgezocht. Naast de eer en een mogelijke rol kan Pien 15.000 dollar winnen. Vandaag gaat de strijd verder. Wij wensen haar heel veel toi toi toi.

Lees meer:
A Little Night Music by Fontys 2/3 jaar