Vandaag ging de musical Peter Pan van Theater Terra in Theater de Meervaart in première. Wie is er niet opgegroeid met de verhalen van Peter Pan, Wendy en Kapitein Haak?

Peter Pan van J.M. Barrie spreekt nog steeds tot de verbeelding en is verschillende malen verfilmd. Theater Terra is de uitdaging aangegaan om van deze productie weer een theatervoorstelling te maken, geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Dit verhaal is geschreven in 1904 en verfilmd in 1953 door Disney en blijkt nog steeds generaties aan te spreken.

Theater Terra

Theater Terra staat bekend om het poppenspel dat tot in de puntjes verzorgd is. De poppen worden elke keer schitterend gemaakt en ook de puppeteers verstaan hun vak door er steeds voor te  zorgen dat de poppen de aandacht naar zich toe trekken. Als je dan bedenkt dat de combinatie van menselijke rollen en rollen met redelijk zware poppen in een behoorlijk tempo plaats vinden, mag je toch spreken van een huzarenstukje van deze 5-koppige cast.

Het decor is creatief in elkaar gezet en de verbeelding van de kinderen kan het werk doen. De kinderkamer, het schip het huis van Peter in Nimmerland, alles komt tot leven waarbij ook de krokodil die constant op zoek is naar Haak perfect in ditzelfde decor wordt weggewerkt.

Peter  Pan

Het verhaal van Peter Pan begint met de kennismaking van Peter met Wendy als hij luistert naar de verhalen van de moeder van Wendy. Hij neemt haar mee naar Nimmerland met behulp van Tinkerbel die zorgt dat Wendy kan vliegen. Zo ontdekt Wendy het eiland, de verloren jongens en de stoere prinses Waterlelie en strijdt ze samen met Peter tegen de piraten en kapitein Haak.

Regisseur Wesley de Ridder heeft een huzarenstukje uitgehaald door met vijf acteurs deze musical te spelen op een mooie creatieve sprankelende wijze zodat kinderen (6+) met spanning konden genieten van deze voorstelling. De cast speelt diverse rollen en werkt ook actief om het poppenspel van anderen te ondersteunen of zoals de cast zegt; het is een behoorlijk uurtje fitness. Desondanks speelt de cast de rollen gedreven, wordt er mooi gezongen en is de humor vanzelfsprekend in ruime mate aanwezig. Kortom, het bezoeken absoluut waard.

Peter Pan is nog te zien van januari tot en met mei 2020 in diverse theater in Nederland

De cast bestaat uit:
Anouk Snel
Sjors Arts
Willianne Liemborg
Jarno Korf
Karin van Vliet

Meer  informatie over Peter Pan en andere voorstellingen van Theater Terra vind je hier.

Lees ook:
Kikker en het avontuur