Uit nader onderzoek is gebleken dat Sjoukje Hooymaayer eierstokkanker heeft in een vergevorderd stadium. Omdat de kans op genezing minimaal is, na zware en ingrijpende behandelingen, heeft zij besloten – na overleg met haar kinderen en de oncoloog – van deze behandeling af te zien.Zij voelt zich gekoesterd in de liefde en aandacht van haar kinderen, familie, vrienden en collega’s en realiseert zich dat er vrijwel niemand is die in zijn of haar familie of naaste omgeving niet iemand kent die door deze ziekte getroffen is en wenst al diegenen sterkte.

Energie en joie de vivre

Ondanks haar ziekte neemt Sjoukje Hooymaayer nog geen afscheid van het publiek. “Ik wil absoluut, als dat gaat, weer het toneel op om met volle teugen te genieten van de interactie met de zaal en van mijn collega’s. Want dát ervaren geeft energie en joie de vivre. Het leven moet geleefd en gevierd worden.”

Theaterproducent Hans Cornelissen hoopt dat Sjoukje volgende maand weer op het podium kan staan. “Sjoukje heeft aangegeven haar rol in My Fair Lady in elk geval nog één keer te willen spelen. Misschien wel vaker, maar dat mag zij aangeven”, zegt Cornelissen in De Telegraaf. “Hopelijk zal ze in mei, tijdens de reeks in Carré, de rol kunnen oppakken. Misschien nog eerder, dat weten we nog niet.”