In december opent Kasteel de Haar (Utrecht) de poorten voor 2 tijdelijke bewoners. In de kerstvakantie logeren de wereldberoemde sprookjesfiguren Hans en Grietje in het grootste en bekendste kasteel van Nederland. Zij zijn dit jaar de hoofdrolspelers van de 8steeditie van ‘Sprookjes van De Haar’. Sinds 2010 is deze familiebelevenis een publiekstrekker met jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers.

Het evenement bestaat uit een speurtocht langs een snoephuisje in het bos en raadselachtige plekken in het kasteel. Deze wordt afgesloten met een komische voorstelling naar voorbeeld van de bekende pantomime voorstellingen, zoals deze tijdens kerst in Londen worden opgevoerd. Wie de term panto of pantomime hoort, zou kunnen denken dat het een stille theatervoorstelling is, maar niets is minder waar. De huidige pantomime beeldt bekende kinderverhalen uit en is een mix van zang, dans en hilarische rolwisselingen.

Sprookjes van de Haar wordt gespeeld door professionele theatermakers en is gevuld met humor, actualiteiten en meezingliedjes. Bovendien is er veel interactie tussen publiek en de spelers.

Zondagmiddag was het tijd voor een korte kennismaking met de Baron, Hans (gespeeld door Bo van Vliet) en Grietje en een vriendelijke heks. Op een zonovergoten plek in het park rond het kasteel De Haar werd een korte presentatie gegeven. En het werd direct al spannend voor de aanwezige kinderen! Met een blauwe suikerspin in de hand verklaarde de 8-jarige Amy dat ze het wel durfde om de spannende sprookjesspeurtocht te doen en het kasteel in het donker te zien.

En dat kan:het programma ‘De geheime sprookjes van De Haar’ vindt dagelijks plaats in de kerstvakantie van 25 december 2017 tot en met 7 januari 2018 (met uitzondering van 31 december en 1 januari). Geschikt voor alle leeftijden!

Goed om te weten: je bent met het bezoeken van het kasteel inclusief de speurtocht en voorstelling ongeveer 2,5 uur zoet.

Tickets en info: www.kasteeldehaar.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier 

Wilma van der Werf