In tegenstelling tot een aantal andere collega’s heeft Rick Engelkes producties geïnvesteerd in nieuwe originele producties. In Huis ter Duin werden vandaag deze producties gepresenteerd. Zoals al jarengebruikelijk komt er een toneelvoorstelling, een middenzaal productie en een grote zaal productie.

Expeditie Eiland

Na een brainstormsessie met Allard Blom kwamen ze op Expeditie Eiland. Rick Engelkes deed een aantal jaar geleden mee met Wie is de mol? en vond het fascinerend wat het met je doet. Je gaat intriges aan, mensen bespelen, bondjes enz. Expeditie Robinson gaat daarin nog veel verder. Expeditie Eiland volgt drie gezinnen die allemaal iets te verbergen hebben. Hoe ver gaan ze voor geluk? Hoe ver gaan de mensen achter de camera om de kijkcijfers zo hoog mogelijk te krijgen? Het is een komedie met een knipoog waar net voor de pauze een grote twist zit die in de tweede acte wordt onthuld. Rutger de Bekker gaat, naast het vertolken van één van de hoofdrollen in de nieuwe musical Expeditie Eiland van Rick Engelkes Producties, ook de muziek daarvoor componeren.

Drie compleet verschillende gezinnen: het volkse gezin Ten Kate, het wat arrogante gezin Van Stirum-Vinkesteijn en het ingedutte gezin Kuipers geven zich op voor het tv-programma ‘Expeditie Eiland’. Ze leggen hun lot in handen van presentator Ruud Salomons (Joey Schalker) en gaan voor de grote hoofdprijs: het winnen van een eiland én 1 miljoen euro. In een wirwar van beproevingen bevinden de kandidaten zich in steeds vreemdere situaties. De opdrachten worden uiteindelijk zo bizar, dat niemand zijn leven nog zeker is. Hoe lang kan presentator Ruud de regie houden over het spel? Wat is de hoofdprijs de kandidaten waard, als ze degene van wie ze het meest houden, kunnen verliezen? De musical is geschreven door Allard Blom en de regie is in handen van Martin Michel en Joep Onderdelinden.

Laten we eerlijk zijn

Met Richard Kemper produceert Rick Engekes wederom een productie. Twee jaar geleden produceerden ze samen Hart tegen Hart. Dit werd een groot succes en smaakte naar meer. De drie castleden zullen zes rollen voor hun rekening nemen. De voorstelling zal regelmatig de vierde wand doorbreken en wordt schrijnend.

Drie stellen zijn buren in een gebouw waar van alles aan moet gebeuren. Groot onderhoud dus! Als ze besluiten eerlijk alles op tafel te gooien, blijkt al snel dat niet alleen het gebouw, maar ook hun eigen relaties een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken. Je kan blijkbaar ook té eerlijk zijn.  Want hoe die jongens van tweehoog je totaal negeren in het trappenhuis is tekenend. Tekenend voor de manier waarop het huis gillend achteruitgaat. Letterlijk. Want ook de stem van zij op een hoog. laat de ruiten springen. Dan willen ze ook nog eens een groepsapp. Alsjeblieft zeg: een groepsapp. Gewoon bij elkaar gaan zitten om de boel eerlijk uit te praten: ho maar! Laten we eerlijk zijn: er is geen ergere stress dan burenstress. Onze relatie gaat er nog aan onderdoor. Laatst zei mijn vrouw nog tegen mij: “Misschien is zeiken over de buren nog het enige wat ons bindt.”

Opvliegers 4 – Trossen los!

Voor het vierde achtereenvolgende seizoen brengt REP Opvliegers. Waren de vriendinnen eerder op Bali, in Tirol en in New York, nu gaan ze aan boord van een cruiseschip. Opvliegers is een groot succes. Inmiddels wordt de voorstelling ook in België gespeeld en er zijn vergaande gesprekken met een producent uit groot buurland die dit concept ook wilt gaan brengen.

Loes (Rian Gerritsen) speelt de zus van Lydia (vorige seizoenen de rol van Antje Monteiro). Aan boord van het cruiseschip komt Loes de vriendinnen Moniek (Sandra), Joke (Anouk) en Shirley (Joanne) tegen. Ze gaan op reis, maar hebben alleen allemaal moeite om hun problemen aan wal te laten. Joke denkt dat haar man vreemdgaat, maar heeft geen idee hoe ze hier mee om moet gaan. Shirley begeeft zich na jaren getrouwd te zijn geweest, nu als ‘dame op leeftijd’, weer op de dating markt. Moniek wil na jaren van kinderboeken een boek schrijven voor volwassenen, maar vindt maar niet het juiste onderwerp. Loes is door haar zus, een bekende zangeres, gestrikt om een goed betaalde schnabbel over te nemen. Maar na jaren van twee pakjes sigaretten per dag is haar zangstem ook niet meer wat die geweest is…En uiteraard hebben alle dames nog altijd last van de fysieke en psychische ongemakken die de overgang met zich meebrengt.

Kijk voor meer informatie op www.rep.nu

Voor de fotoreportage klikt u hier.