In Cultuurhuys de Kroon in Waddinxveen waren wij aanwezig bij de  sprankelende perspresentatie van de musical Petticoat uitgevoerd door de leden van Iris Performing Arts.

Iris Performing Arts uit Gouda wordt geleid door Iris Portier. Zij houdt zich bezig met amateur musicalproducties en streeft ernaar jaarlijks kwalitatief hoogwaardige producties neer te zetten. Om dat te waarborgen worden er elk jaar audities gehouden. Ook verzorgt Iris Performing Arts privé zanglessen, privé vocal coaching, zangcursussen voor groepen en maatwerk trainingen en workshops.

 

Petticoat vertelt het verhaal van het meisje Pattie uit Groningen dat graag zangeres wil worden. Ze verhuist van Winschoten naar de grote stad Amsterdam en leert stukje bij beetje via hoogte en –dieptepunten hoe het leven in elkaar steekt. Door haar vrolijkheid, eerlijkheid en ietwat naïviteit wordt ze door vele mensen in het hart gesloten.

De cast van Petticoat zit nog volop in de repetitieperiode, maar kon ons toch al enkele nummers laten zien. Zo was daar onder andere het vrolijke Hipper dan Hip met een leuke choreografie en daarin zelfs een snelverkleding, het serieuzere Tegenwind waarin veel gevoel werd gelegd, het humoristische Bla Bla Bla en het aanstekelijke nummer Petticoat.

De cast swingt! We hoorden heldere, sprankelende stemmen van de dames, geweldige bas-stemmen van de heren en qua spelen vulde men elkaar mooi aan. Er zat snelheid in op de juiste momenten en waar het moest werd er afgeremd om een mooie balans te houden. Het Groningse accent geeft een leuke toevoeging aan het geheel, de gezichtsuitdrukkingen lieten zien dat iedereen helemaal in de rol zat en het grote enthousiasme maakte het plaatje af.

 

Ook erg leuk zijn de kostuums, kleurrijk en helemaal van de jaren 50-tijd. De choreografie zat er ook al goed in, vooral leuk om te zien bij de grote groepschoreografieën, knap!

We zijn erg benieuwd hoe het totaalplaatje bij de voorstellingen er uit zal gaan zien.

Petticoat is op 14, 15, 16, 17 juni te zien in De Goudse Schouwburg
www.irisperformingarts.nl
www.goudseschouwburg.nl

Klik hier voor het fotoboek.

Foto’s: Peggy de Haan
Verslag: Rosalie Kyvon