Prinsessia is een nieuwe tv-serie over een prinsessenschool in een sprookjeskasteel. Drie van de vijf personages worden gespeeld door (ex)studenten van Fontys. Reden genoeg voor Musicalsites om een kijkje te gaan nemen.

Prinsessia is een prinsessenschool in een land hier ver vandaan. Prinses Roos ( Désirée Viola ), Prinses Madeliefje ( Sylvia Boone ), Prinses Iris ( Helle Vanderheyden ), Prinses Violet ( Fauve F.C. Geerling ) en Prinses Linde ( Jolijn Henneman ) gaan naar school in Prinsessia. Ze krijgen er les in etiquette, creativiteit, stijl, sport en nog veel meer. Samen met Juf Flora ( Bettina Berger ) kok Basiel ( James Cooke ) en lakei Kamiel ( Dirk Van Vaerenbergh ) beleven ze allerlei avonturen.

De vijf prinsessen hebben allemaal hun eigen karakter en specifieke eigenschappen. Prinses Roos is slim en lief, maar een beetje ijdel. Prinses Violet is stoer, sportief en een echte flapuit. Prinses Linde is perfectionistisch, super ordelijk en dol op eten. Prinses Iris is dan weer heel slordig en door haar vreemde interesses een beetje een buitenbeentje. De naïeve prinses Madeliefje denkt dat ze heel creatief en artistiek is. De prinsessen hebben allemaal hun lievelingskleur, zoals ook blijkt uit hun kleren en de inrichting van hun kamer.

In Kasteel Groeneveld in Baarn kregen de kinderen etiquette les van Juf Flora (Bettina Berger in koninklijk wuiven, lachen en buigen. Vervolgens was de koninklijke aankomst van de prinsessen in een koets en zongen zij de titelsong ‘Prinsessia’. Elke aflevering vertelt een op zichzelf staand verhaaltje. De verhaaltjes worden gedreven door de karaktertrekken van de personages en hun onderlinge relaties, maar ook door kleine, vaak heel herkenbare gebeurtenissen op de school en soms ook door elementen uit de sprookjestraditie.

Elke aflevering bevat een portie humor, spanning en een muzikaal moment. Prinsessia wordt gemaakt door Studio 100 en de dames zijn wellicht de opvolgers van K3. De serie wordt vanaf maandag iedere schooldag om 7.45 uur en 12.30 uur uitgezonden bij Zappelin op Nederland 3.

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Wil je op de hoogte worden gehouden over al ons musicalnieuws of ons steunen? Like ons op facebook en klik hier.