‘Haal het doek maar op’ is een nieuwe Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour. Het is nog een work-in-progress, zo vertelde Hans Cornelissen.
Het verhaal gaat over hit-zangers Lonneke en Rolf die elkaar ontmoeten op de begrafenis van een dierbare collega en gaan terug in de tijd.

Een meeslepend, hilarisch en romantisch verhaal over dromen die bedrog zijn, stiekeme verhoudingen, slaande ruzies in de kleedkamers, eindeloze busritten en top of flop. En soms lijkt het heel duidelijk over wie al die mooie, gekke en stoute verhalen gaan, maar dan toch ook weer niet.

Herinneringen

Met Spiegelbeeld, Ritme van de regen, Heel even, Mallebabbe, Telkens weer, Sammy, De Troubadour, Land van Maas en Waal, Sophietje, Brandend zand  en vele andere Nederlandstalige tophits. Het zal geen jukebox musical zijn, benadrukte Hans Cornelissen. Maar zal zeker voor menigeen herinneringen oproepen.

De cast, geheel in de jaren ’60-‘70 stijl gekleed, werd voorgesteld en gaf vervolgens een voorproefje in de vorm van een medley van eerder genoemde nummers.

Het is de bedoeling dat ‘Haal het doek maar op’ in januari 2020 in première gaat en vervolgens in de Nederlandse theaters te zien zal zijn.

Cast:

Mariska van Kolck
Tony Neef
Dook van Dijck
Julia Berendse
Jordy van Loon
Willemijn van Holt

Verdere info: www.degraafencornelissen.nl

Lees ook:
A Little Night Music – Een sensuele stoelendans

Foto’s en verslag: Wilma van der Werf

er zijn geen afbeeldingen gevonden