Vandaag waren we in Rotterdam voor de perspresentatie van Best of Broadway, waarin Pia Douwes, Willemijn Verkaik, Freek Bartels, Stanley Burleson en… Tessa van Tol het publiek meenemen op een unieke reis langs de bekende en minder bekende Broadway-hitmusicals en off-Broadway producties. Repertoire uit de (inter)nationale carrières van de artiesten zal zeker niet ontbreken. Vandaag werd aangekondigd dat Celinde Schoenmaker helaas niet mee zal gaan op de tour, vanwege een rol die ze veroverd heeft op het Londense West End. Tessa van Tol (The Little Mermaid, Tarzan) zal haar plaats innemen.

Als we de artiesten vragen welke Broadway productie zij zelf het allerleukst vinden vertelt Willemijn dat ze er eigenlijk niet onderuit kan voor Wicked te kiezen. ‘’Door Wicked was ik meteen blown away, de eerste keer dat ik hem zag. Daarnaast heb ik er natuurlijk zo veel kansen mee gekregen.’’ Freek twijfelt wat langer en besluit uiteindelijk toch voor Pippin te gaan. Als hij een nummer moet kiezen dat echt Broadway ‘’ademt’’, dan kiest hij voor Don’t Rain On My Parade uit Funny Girl. Pia concludeerde dat ze het onmogelijk vond om een keus te maken.

Willemijn en Pia hebben zelf op Broadway gestaan. Willemijn vertelt: ‘’Broadway is natuurlijk het walhalla van de musical. Om nou juist daar uitgenodigd te worden om te komen spelen… dat was onwerkelijk. Ik herinner me nog goed hoe ik mijn allereerste entree maakte. Op Broadway krijg je dat felbegeerde welkomstapplaus, als je voor het eerst opkomt… het moment dat je van het meest kritische publiek ter wereld zo’n immens applaus krijgt, dat staat je voor altijd bij.’’ Pia voegt toe: ‘’In ons vak is Broadway het toppunt van wat je kan bereiken. Het is een pittig wereldje… keihard werken en grotere verwachtingen dan hier in Nederland.’’ Willemijn en Pia kunnen niet wachten om de welbekende musicals in Nederland te vertegenwoordigen.

Freek vertelt over het proces: ‘’Binnenkort gaan we met elkaar om de tafel zitten. We hebben allemaal al onze ‘’wish-list’’ doorgegeven. Nu gaan we kijken hoe we een goed-uitgebalanceerde avond krijgen. In ieder geval heb ik zin om met al deze mensen de samenwerking aan te gaan’’. Pia vertelt ons dat ze in ieder geval niks uit Elizabeth zal gaan zingen, omdat deze show niet op Broadway heeft gestaan. Wel kregen we vandaag een mooi voorproefje van een van de nummers die ze wél zal gaan opvoeren: I Dreamed A Dream uit Les Miserables. Best of Broadway zal vanaf mei te zien zijn in Hoorn, Groningen, Amsterdam, Breda, Zwolle, Rotterdam, Gouda, Leeuwarden, Apeldoorn en Heerlen. Kijk voor meer informatie op www.bestofbroadway.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier, op onze Facebook pagina staan wat filmpjes.

Verslag: Denzel Bouwers
Foto’s: Peggy de Haan

Lees ook:
Pia, Willemijn, Celinde, Stanley en Freek in Best of Broadway
Jungle fever in Oberhausen met Tessa Sunniva van Tol