Op zondag 2 december 2018 heeft de cast, bestaande uit 28 enthousiaste amateurs, na een periode van audities en repetities een eerste scene uit de nieuwe musical laten zien en presenteerde hun eerste songs.

Afgesloten vertelt een verhaal dat naast zeer aangrijpend, ook heel actueel is. Voor iedereen boven de 10 jaar belooft de voorstelling een prachtige beleving te worden. Het script is gebaseerd op het gelijknamige boek van Natasza Tardio.

“Niets lijkt een geweldige week op Texel in de weg te staan wanneer Dana, Mirko en de andere derdeklassers uitgelaten in de bus stappen. Tot het onwaarschijnlijke gebeurt. Als ze door een tunnel rijden, vindt er een enorme explosie plaats. Dana raakt samen met Mirko afgesloten van de rest. Wat is er gebeurd? Ze moeten samen een uitweg zien te vinden voor de tunnel compleet instort. In deze race tegen de klok leren ze elkaar kennen en veranderen elkaars lezen voor altijd. Kunnen ze samen een uitweg vinden voor de tunnel compleet instort?”

Opvallend is het jonge team van makers. Zo is de 19 jarige Sem Konijn verantwoordelijk voor het script ( i.s.m. Natasza Tardio ) en de regie.
De 18 jarige Shalisa van der Laan, o.a. bekend van het Junior Songfestival, schrijft de muziek en Naomi Vis maakt de choreografie. De ervaren Jorge Verkroost neemt de zang voor zijn rekening. Het decorontwerp is in handen van Stef Heijnen-Bakker en de kostuumontwerp en artworks door Ruben Juriën. Dit alles wordt geproduceerd door NBN Entertainment.

Afgesloten de Musical is maandag 18 en dinsdag 19 maart te zien in Theater De Purmaryn. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en online via de website: https://depurmaryn.nl/programma/afgesloten-de-musical/