Terwijl in theater Carre een hommage aan Sonneveld plaatsvond met vierdejaars student Sandra Jonkman, waar bekende Nederlanders en pers op af waren gekomen, speelden op de zolder van Carre de derdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie een prachtig solo- en duo-voorstellingen. Elke solo heeft zijn eigen verhaal en wordt op eigen wijze gebracht.

Megan Cameron vertelde het verhaal van een Barbie die niet helemaal aan de schoonheidseisen voldeed. De Barbie hunkert naar aandacht van een klein meisje. De solo begon humoristisch, maar wist uiteindelijk toch een gevoelig snaar te raken. Veel meisjes willen aan het ideale schoonheidsbeeld van een Barbie voldoen met als gevolg dat ze aan een eetstoornis lijden of zichzelf helemaal aanpassen om op het ideaalbeeld van Barbie te lijken. Op muziek van o.a. Sister Act zong Megan prachtige nummers met bij haar solo gekozen teksten.

Peren -21

Laura ter Horst speelde in haar solo de rol van Jenny, een gevierde West End musicalster. Ze heeft alles wat haar hartje begeerd, maar heeft ook veel offers moeten brengen. Nu is zij op weg naar de reünie van de middelbare school. Een school waar ze weinig vrienden had, maar wel haar eerste vriendje ontmoette. Een vriendje dat ze achter liet om successen te vieren in Londen. Een mooie solo die laat zien hoe een carrière veel kan kosten

Peren -26

Anna en Beatrijs werken op de klantenservice van de Bijenkorf en zijn uitgekeken op het werk. Klanten worden niet echt vriendelijk benaderd behalve als de bedrijfsleider in de buurt is en de klanten ineens uitermate netjes worden geholpen. Via  bedrijfsleider Bruinsma proberen ze hoger op te komen waarbij Bruinsma niet te beroert is misbruik te maken van de situatie. Julia Herfst en Nikki van Rossum speelden een zeer hilarische voorstelling waarbij de tranen bij het publiek over de wangen biggelden van het lachen.

Peren -44

Kas Dekker speelde John, een gevierd popster die het optreden meer dan zat is en niet nog vijftig jaar hetzelfde trucje wilt doen. Er wordt steeds meer van hem gevraagd en hij is kapot. John wilt terug naar zichzelf ondanks de druk van buiten. Hij ontdoet zich van zijn fake buitenkant en gaat op zoek naar zichzelf en op zoek naar iets nieuws van zichzelf. Kas zong o.a. Zonder bagage van Ramses Shaffy en zette een sterke solo neer met een mooie indringend verhaal.

Peren -51

Buddy Vedder speelt de rol van Harry Houtzaagers die het timmermansbedrijf van zijn vader heeft overgenomen. Buddy Vedder heeft op knappe wijze werkelijk alle spreekwoorden en gezegden die te maken hebben met hout verwerkt in zijn solo. Harry verteld ook over zijn ex-vriendin. Uiteraard mocht het nummer ‘Mijn houten hart’ van de Poema’s niet ontbreken.

Peren -66

Annefleur van den Berg en Martijn Broekaart speelden het echtpaar Halsema – Cordess. Frans heeft weinig aandacht meer voor zijn vrouw Anke en is voornamelijk met zijn werk en zijn tegenspelers bezig. Dat levert spanning op in het huwelijk van Frans en Anke. Dan barst de bom. Annefleur en Martijn verwerkten prachtige nummers van Halsema in de duo voorstelling.

Peren -71

De acht studenten die twee weken geleden hun solo speelden, waren nu ensemble en verzorgden op ludieke wijze de changementen. Met The Facebook song werd de avond afgesloten.

De studenten werden begeleidt door Joni van Rossum ( piano ) Merel Bussink – Holl ( regie ), Pitt de Grooth ( teksten ) en Margot Giselle ( vocal choach ).

Voor de fotoreportage kijkt u hier.

Lees ook:
Onbekend in Klein Carre