Vanmiddag ging de nieuwe voorstelling van Van Hoorne Entertainment in première in het Zaantheater. Het verrassingsfeest van Peppa Pig is gebaseerd op de zeer geliefde filmpjes die bekend zijn van Nickelodeon. De van origine Britse kinderanimatie Peppa Pig is gemaakt door de Oscar winnende Mark Baker. Neville Astley schreef de boeken en bracht de leuke verhalen naar de beeldbuis. Dit wordt zo gewaardeerd door het jonge publiek dat sommige zelfs het Britse accent overnemen!

In december 2016 bracht Van Hoorne Entertainment al ‘Peppa Pig, de grote plons!’ naar de Nederlandse en Belgische theaters. Dit was de eerste kans om ‘Peppa’ live op het toneel te zien in Nederland. Voor regisseur Mark Haayema betekende dit zijn debuut in deze functie. Dat was zo’n succes dat het hoog tijd werd voor een deel twee: het verrassingsfeest. Een vrolijke musical voor kinderen vanaf 2 jaar.

Peppa is jarig en mama en papa Pig hebben een prachtig feest georganiseerd waar niet alleen haar vriendjes, maar heel Nederland voor is uitgenodigd. Vanaf het begin worden de kinderen uitgenodigd om mee te zingen, te dansen, te springen en vooral ook om te helpen Peppa te verrassen.

De liedjes liggen goed in het gehoor, lekker vrolijk en nodigen jong en oud uit tot bewegen. Er zit voldoende herhaling in om het voor de kinderen leuk en herkenbaar te maken, maar niet zo veel dat ouders horend dol worden.

Er is een verteller die af en toe wat uitlegt en de overgangen tussen de scènes versoepeld. Hierdoor wordt ook de illusie gecreëerd dat er een boek wordt voorgelezen dat op het toneel tot leven komt.

De uitnodiging tot actie is geweldig voor de kinderen en er zijn er weinig die moeite hebben het hele uur geboeid te blijven. Dit betekent echter wel dat er veel geluid is in de zaal en de stemmen van het toneel wat overstemd worden. Vanuit het midden van de zaal is de stem van de verteller de enige die echt goed te horen is. Van de gezamenlijke zangnummers bereikt ook het meeste de zaal wel, maar vooral in de dialoog verdwijnen er stukjes. Ook hier de herhaling van het kindertheater als redding!

Het verhaal zit goed in elkaar en er is voldoende afwisseling tussen luisteren en kijken en even kunnen bewegen. De verschillende onderdelen van het feest helpen om het overzichtelijk te houden voor de kinderen. Ook het taalgebruik is heel goed op de leeftijdsgroep van 2 jaar aangepast op af en toe wat wel erg moeilijke woorden als ‘snuisterijenkraam’ na.

Het decor is simpel, maar kleurrijk en met voldoende verrassingen, inclusief een vliegende pannenkoek! En eigenlijk zijn de stralende druk meedansende kinderen al genoeg bewijs van weer een succesvolle Peppa Pig voorstelling.

Na afloop krijgen de kinderen de kans om op het podium een foto te maken met al hun geliefde karakters. Een kans die niemand laat lopen en zo vormt deze voorstelling een mooie start in het theater voor een nieuwe generatie theaterliefhebbers.

De poppenspelers:

Carlijn van Hoof: Peppa

René Noorderveen: Papa Pig

Janneke Hetharia: Mama Pig en de belichaming van Meneer Aardappel

Mark Haayema: stem van Meneer Aardappel

Joris Gootjes: Meneer Stier en George.

Eva-Marijn de Vries: Pollie (de vogel) en Suzie (het schaap)

Regie: Mark Haayema

Muziek: Robbert van Unnik

Choreografie: Stijn Marc Gillavry

Voor meer informatie: www.vanhoorne.com/PeppaPig

Klik hier voor de fotoreportage

Foto’s: Mariska Steenbergen
Verslag: Lisa Jansen